Κύπρος

USS Iwo Jima: Μία πράξη ανθρωπιάς από τους πεζοναύτες του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ στην Κύπρο

Μία πράξη ανθρωπιάς πραγματοποίησαν οι  πεζοναύτες του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ Iwo Jima.

Οι πεζοναύτες και ναύτες του USS Iwo Jima του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Λεμεσού, στο Ίδρυμα Άγιος Στέφανος.

Αφού βοήθησαν σε εργασίες δενδροφύτευσης, ακολούθως έπαιξαν μπάσκετ με άτομα με νοητική αναπηρία.

Υπενθυμίζεται ότι το καμάρι του πολεμικού ναυτικού βρίσκεται αγκυροβολημένο από χθες στο Λιμάνι Λεμεσού. Επάνω βρίσκονται μονάδες της 26ης Θαλάσσιας Εξερευνητικής Μονάδας (MEU) και ένα πλήθος από jump-jets Harrier II, στρατιωτικές πλατφόρμες και ελικόπτερα.

Όπως δήλωσε στα ΜΜΕ, ο Πλωτάρχης - πεζοναύτης ιερέας, John Mabus, σε κάθε λιμάνι σταθμό, μέλος του προσωπικού του Αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, προσπαθεί να γνωρίσει την κουλτούρα και τους ανθρώπους μιας πόλης αλλά και να προσφέρει εθελοντική εργασία, όπου και όπως μπορεί.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, έχει διευθετηθεί και η σημερινή επίσκεψη στο Ίδρυμα Άγιος Στέφανος, όπου ναύτες και πεζοναύτες έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να ψυχαγωγήσουν άτομα με νοητική υστέρηση αλλά και να βοηθήσουν με εργασίες δενδροφύτευσης και καθαρισμού μικρού κήπου του Ιδρύματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...