Ρωσία

RPK-16: Δοκιμές επιχειρησιακής αξιολόγησης από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις (βίντεο)


Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Καλάσνικοφ το ελαφρύ πολυβόλο RPK-16 των 5,45 χιλιοστών διέρχεται δοκιμές επιχειρησιακής αξιολόγησης από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το RPK-16 ειναι ένα ελαφρύ πολυβόλο (LMG) διαμετρήματος 5,45 χιλ. που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από τον ρωσικό κατασκευαστή μικρών όπλων Όμιλο Καλάσνικοφ, μια θυγατρική της ρωσικής κρατικής επιχείρησης Rostec.

Το ελαφρύ πολυβόλο RPK-16 επί του παρόντος διέρχεται τις δοκιμές επιχειρησιακής αξιολόγησης. Έχει σχεδιαστεί για να προσβάλλει στόχους σε βεληνεκές μέχρι πεντακόσια μέτρα,δήλωσε ο ειδικός της επιχείρησης Καλάσνικοφ, Σεργκει Ραντκεβιτς.

Το RPK-16 αποκαλύφθηκε κατά το διεθνές στρατιωτικό τεχνολογικό φόρουμ Army-2016 το οποίο διεξήχθη κοντά στην Μόσχα τον Σεπτέμβριο του 2016. Εξελίχθηκε ειδικά για να αντικαταστήσει το παλιό σοβιετικής κατασκευής ελαφρύ πολυβόλο RPK διαμετρήματος 7.62×39 χιλ. που αναπτύχθηκε απο τον Μιχαήλ Καλάσνικοφ στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Το RPK-16 έχει μέγιστο βεληνεκές οχτακοσίων (800) μέτρων και ρυθμό βολής εφτακοσίων (700) φυσιγγίων ανά λεπτό. Τον Ιανουάριο του 2017, το Ρωσικό υπουργείο άμυνας παρήγγειλε μια πιλοτική παρτίδα σύγχρονων ελαφρών πολυβόλων RPK-16 με την παράδοση να έχει προγραμματιστεί για το 2017, σύμφωνα με το γραφείο τύπου της επιχείρησης Καλάσνικοφ.

Το ελαφρύ πολυβόλο RPK-16 χρησιμοποιεί την βασική σχεδίαση και εξωτερική εμφάνιση της οικογενείας τυφεκίων εφόδου Καλάσνικοφ. Χρησιμοποιεί την παραδοσιακή δράση με την χρήση αερίων και το περιστροφικό κλείσιμο κλείστρου. Το RPK-16 έχει δυνατότητα αντικατάστασης κάννης, όποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα βασικό ελαφρύ πολυβόλο με μεγαλη κάννη ή ως ένα τυφέκιο εφόδου με κοντή κάννη.

Η θαλάμη του RPK-16 δέχεται το πυρομαχικό M74 των 5,45X39 χιλ. Μπορεί επίσης να βάλλει ένα πλήρες φάσμα πυρομαχικών όπως τα πυρομαχικά 7N6, 7N10, 7T3, και 7T3M. Το RPK-16 μπορεί να χρησιμοποιήσει δύο τύπους γεμιστήρων τριάντα (30) και ενενήντα έξι (96) φυσιγγίων.
https://www.youtube.com/embed/UMKijLRKt-s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...