Αθλητισμός

Διακόπτεται το πρωτάθλημα - Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ι. Σαββίδη - Αναζητούνται ακόμη τέσσερα άτομα από την ΕΛΑΣ (upd)

Η επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας αποφασίστηκε στην τρίωρη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά τα πρωτόγνωρα περιστατικά που καταγράφηκαν στο γήπεδο της Τούμπας και οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, οι απειλές του ιδίου και στελεχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς τον διαιτητή και παράγοντες της ΑΕΚ και κυρίως η εικόνα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ να φέρει όπλο, πυροδότησαν εξελίξεις.

«Διακόπτουμε το πρωτάθλημα επ’ αόριστον. Δεν θα ξαναρχίσει αν δεν υπάρχει νέο σαφές πλαίσιο συμφωνημένο από όλους, με όρους και κανόνες. Δεν θα διακινδυνεύσουμε την προσπάθεια που έχει κάνει τα τελευταία τρία χρόνια η κυβέρνηση. Δεν θα γυρίσουμε πίσω. Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες που ισχύουν. Τις επόμενες ώρες θα γίνουν συναντήσεις με φορείς του ποδοσφαίρου, ομοσπονδία, λίγκα, ενώ είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ. Δεν κάνουμε πίσω στη μάχη για διαφάνεια»», δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης, εξερχόμενος από το Μαξίμου.

«Δεν κάνουμε πίσω. Τα πάντα είναι στο τραπέζι. Περιμένουμε τις προτάσεις της ομοσπονδίας και της Λίγκας», πρόσθεσε, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες για την Εθνική Ομάδα.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί την πόρτα του Μαξίμου πέρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος από χθες το βράδυ ήταν σε ανοικτή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, μετά τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας.

Από το πρωί της Δευτέρας, εξάλλου, αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Ιβάν Σαββίδης και ακόμη τέσσερα άτομα, της προσωπικής του ασφάλειας, που εισέβαλαν μαζί του στον αγωνιστικό χώρο. Αν δεν εντοπιστούν, μέχρι το βράδυ, οπότε και λήγει το αυτόφωρο, θα ακολουθήσει η έκδοση εντάλματος σύλληψης.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=46s7SJRa3Ug

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και τεσσάρων ακόμη ατόμων εκδόθηκε σήμερα το πρωί, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές. Ενεργοποιήθηκε το αυτόφωρο για την εισβολή στο γήπεδο με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να οπλοφορεί όπως εμφανίζεται σε πολλές φωτογραφίες, αλλά πιθανόν από το φύλλο αγώνα του διαιτητή.

Το ένταλμα αφορά κυρίως αυτό που είδε όλη η Ελλάδα που στη μέση του ο κ. Σαββίδης είχε θήκη με πιστόλι, οπότε δεν θα μπορούσε παρά να κινηθεί η εισαγγελία.

Ωστόσο η αστυνομία, όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, αναζητά τον Ρώσο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνο για την εισβολή στο γήπεδο που προκάλεσε τη διακοπή του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και όχι για το γεγονός ότι είχε μαζί του όπλο, χωρίς βεβαίως να σημαίνει αυτό πως δεν θα προκύψει και στη συνέχεια κατηγορία για την οπλοφορία. 

Αν και οι φωτογραφίες των πρακτορείων έχουν καταγράψει την κατοχή του όπλου από τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και την κίνησή του, ορισμένες στιγμές, να πιάσει το περίστροφο, η ΕΛΑΣ τον αναζητά στα πλαίσια του αυτοφώρου μόνο για την εισβολή και τη διακοπή. 

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν στο 90ο λεπτό του ντέρμπι της Κυριακής όταν ο διαιτητής Κομίνης ακύρωσε το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Βαρέλα μετά από σχετική υπόδειξη του επόπτη.

Το σφύριγμα του διαιτητή προκάλεσε το ξέσπασμα του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος ως ταύρος εν υαλοπωλείο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και, όπως καταγγέλλει η ΑΕΚ, είπε στον διαιτητή Κομίνη «είσαι νεκρός».

Υπέρ του Ιβάν Σαββίδη, τάχθηκε με ανάρτησή του στο Instagram ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, λίγες ώρες μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Τούμπας ανέβασε μια φωτογραφία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έγραψε: «Όταν έχεις ρίξει καμιά κατοστάρα στην ομάδα και σε κλέβουν από παντού, κάθε αντίδραση, ακόμα και οι λανθασμένες, είναι δικαιολογημένες… Respect στον Ιβάν».

Δείτε τις φωτογραφίες του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο: 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...