Εσωτερική Ασφάλεια

Combat 18: Έτοιμοι για πόλεμο! Ετοίμαζαν εντυπωσιακό χτύπημα με βόμβα ANFO

Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης «Combat 18«, εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης, 06.03.2018 σε Αθήνα και επαρχία η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Μια επιχείρηση που οδήγησε σε πέντε συλλήψεις, μία προσαγωγή και τουλάχιστον 10 κατ’ οίκον έρευνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τουλάχιστον 15 εκρήξεις σε στέκια και σπίτια Αναρχικών. Επίσης εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Για τον λόγο αυτό, η κατηγορία που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι η εξής: Ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η Combat 18 στην Αγγλία και το ελληνικό «παρακλάδι» με την εγκληματική δράση
Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εδώ και μήνες πραγματοποιούσαν έρευνες για την δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης. Η επονομαζόμενη Combat 18 λειτουργούσε στα πρότυπα της ομώνυμης Βρετανικής ομάδας της δεκαετίας του 1990. Μιας ομάδας που είχε διαπράξει περισσότερες από δέκα δολοφονίες μεταναστών και Αριστερών.

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα επικεντρώθηκαν στις εξής περιοχές: Νέα Σμύρνη, Χαϊδάρι, Μενίδι, αλλά και Μοσχάτο. Στην επαρχία, για την ακρίβεια στα Ιωάννινα, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον δυο κατ’ οίκον έρευνες. Συγκεκριμένα σε σπίτια που ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο, το οποίο και συνελήφθη.

Η συγκεκριμένη νεοναζιστική οργάνωση φέρεται να έχει επαφές με πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Ένα πρόσωπο που είχε αποσχιστεί από το συγκεκριμένο κόμμα.

Κι αυτό διότι δεν τον υποστήριξε σε δικαστικές εκκρεμότητες που είχε με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Πολλές από τις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης τις κινηματογραφούσαν! Στην συνέχεια «ανέβαζαν» τα βίντεο στο διαδίκτυο. Πάντα, συνοδεύονταν από αγκυλωτούς σταυρούς και νεκροκεφαλές των Ες Ες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι κι ένας 34χρονος. Πρόκειται για γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, γνωστής δικηγορικής οικογένειας της Αττικής.

Τα… λάφυρα
Οι αστυνομικοί, τόσο στην κατοχή των πέντε συλληφθέντων, όσο και στα σπίτια τους, βρήκαν και κατάσχεσαν ακόμα και εκρηκτικές ύλες αλλά και υλικό που παραπέμπει σε νεοναζιστικές οργανώσεις που δρουν στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: «Πενήντα κιλά νιτρική αμμωνία, βόμβες μολότοφ, πλήθος κροτίδων, βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου, σύμβολα σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού, ψηφιακά πειστήρια, μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες, αντιασφυξιογόνος μάσκα, ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα, φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών«.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίστηκαν μέχρι αργά την νύχτα της Τρίτης, 06.03.2018 σε τρία σπίτια στην περιοχή των Αθηνών. Οι πληροφορίες για τις έρευνες αυτές προέκυψαν από στοιχεία που εντόπισαν οι αστυνομικοί κατά τις επιχειρήσεις που είχαν πραγματοποιήσει τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ