Κόσμος

Burevestnik: Ο ρωσικός πύραυλος-απειλή για τη δυτική αντιβαλλιστική άμυνα

Ζωτικά Αμερικανικά εθνικά συμφέροντα απειλεί ο νέος υποηχητικός διηπειρωτικός πύραυλος cruise Burevestnik ο οποίος μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή σε απόσταση άνω των 10.000 χλμ. Ο νέος ρωσικός πύραυλος που ακόμη δεν έχει ενταχτεί στο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μπορεί να καταστρέψει σε απόσταση 10.000 χλμ στρατηγικές υποδομές όπως κέντρα διοίκησης, ραντάρ πυραυλικές βάσεις κλπ με μεγάλη ακρίβεια.

Η κύρια αποστολή του πυραύλου Burevestnik είναι η καταστροφή επιχειρησιακών βάσεων του αντιπάλου όπως η καταστροφή βάσεων αντιπυραυλικής άμυνας, όπως οι χερσαίες βάσεις του αντιβαλλιστικού  συστήματος  Aegis το οποίο η Δύση αναπτύσσει για να προσταέψει τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ από την Ρωσική βαλλιστική απειλή.

Ο πύραυλος αν και αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι έχει εμβέλεια 10.000 χλμ κατά διαφορετικές εκτιμήσεις η εμβέλεια του μπορεί να φτάνει και στα 20.000 χλμ χάρις στον πυρηνικό αντιδραστήρα που διαθέτει θέτοντας εντός της δραστικής του εμβέλειας το σύνολο σχεδόν των αντιβαλλιστικών συστημάτων της Δύσης που ήταν και η βασική του αποστολή.

Η δε αποτελεσματικότητα του νέου πυραύλου διασφαλίζεται από την ισχυρή πυρηνική κεφαλή με την οποία είναι εξοπλισμένος.

ΠΗΓΗ: Defencepoint

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ