Περιβάλλον

7.000 στρέμματα πλημμύρισαν στο Πύθιο Έβρου (βίντεο)


7.000 στρέμματα στην περιοχή του Πυθίου Έβρου έχουν πλημμυρίσει, μετά την τεχνητή εκτόνωση του φράγματος του Ιβαήλοβγκραντ Βουλγαρίας και τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, που έχουν προκαλέσει ροή υδάτων στους ποταμούς Έβρο, Τούντζα και Άρδα, της τάξεως των 1.300 κυβικών μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

  • Στο Πύθιο η στάθμη των νερών έφτασε τα 6,60 μέτρα, με όριο επιφυλακής τα 4,70 μέτρα και όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα.
  • Στο Πέταλο η στάθμη των νερών έφτασε τα 6,33 μέτρα, με όριο επιφυλακής τα 5,60 μέτρα και όριο συναγερμού τα 6,00 μέτρα.

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο (του Κώστα Μητακίδη) από τον πλημμυρισμένο ποταμό Άρδα στις Καστανιές:

Τούτων δοθέντων, οι αρχές θεωρούν πως είναι πιθανή ακόμη και η θραύση αναχωμάτων καθ’ όλο το μήκος του ποταμού Έβρου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας έχει εκδώσει σχετική ρηματική διακοίνωση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ βρίσκονται σε εγρήγορση, με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κώστα Χουβαρδά να καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν τους ποταμούς και τις επικίνδυνες παρόχθιες περιοχές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης