Κόσμος

600 πυραύλους Tomahawk ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για ισοπέδωση των υποδομών της Συρίας - Θα εμπλακεί στρατιωτικά η Μόσχα;

Ο πλανήτης ευρίσκεται σε μια ιδιότυπη και παράξενη «ησυχία» πριν την μεγάλη «καταιγίδα». Tο «βαθύ» αμερικανικό κράτος ευρίσκεται σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα κατά του Άσαντ , με την Μόσχα να «απαντά» προχθές μέσω ΑΓΕΕΔ στρατηγού Β. Γερασίμωφ ότι θα «κάψει» όλα τα πλοία του 6ου στόλου στην περιοχή.   

Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να προετοιμάζονται για μαζική πυραυλική επίθεση στην Συρία .

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, πάνω από 600 πύραυλοι Cruise Tomahawk είναι έτοιμοι να κτυπήσουν τις εγκαταστάσεις των συριακών ενόπλων δυνάμεων και άλλες υποδομές .

Ταυτόχρονα, αεροδρόμια, θέσεις αεράμυνας , έδρες στρατιωτικών μονάδων, καθώς και κυβερνητικές εγκαταστάσεις στη Δαμασκό αποτελούν δυτικούς στόχους, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ με πληροφορίες από το Κρεμλίνο.

Είναι πιθανόν να ληφθούν μέτρα για την πλήρη εξουδετέρωση της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του συριακού κράτους και προσωπικά του Προέδρου Άσαντ .

Αν και, σύμφωνα με την εμπειρία των πρόσφατων πολέμων, καμία τέτοια προσπάθεια δεν ήταν επιτυχής, ωστόσο, οι ΗΠΑ σε κάθε νέα σύγκρουση λειτουργούν σύμφωνα με το ίδιο σενάριο.

Η αεροπορική άμυνα της Συρίας, φυσικά, θα λάβει όλα τα μέτρα για να αποκρούσει ένα τόσο μεγάλο πλήγμα.

Τα σύγχρονα πυραυλικά συγκροτήματα Buk-M2E, Pantsir S1, τα εκσυγχρονισμένα Pechora-2M είναι σε ετοιμότητα και ικανά να χτυπήσουν μέρος των αμερικανικών πυραύλων.

Αλλά οι επιτιθέμενοι πύραυλοι "Tomahawks" είναι τόσο πολυάριθμοι που θα συντρίψουν την συριακή αεράμυνα σε μικρό χρονικό διάστημα . Επιπλέον, ταυτόχρονα θα έχουμε και πτήσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών όπως το B-52 και το "αόρατο" B-2.

Η μόνη ελπίδα της Συρίας είναι οι ρωσικοί πύραυλοι  S-400 που ευρίσκονται στις δύο ρωσικές βάσεις .

Αλλά για να εξουδετερώσουν τόσους πολλούς πραγματικούς και επικίνδυνους στόχους είναι αρκετά δύσκολο μιας και το έργο δεν είναι ασήμαντο.

Πληροφορίες της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης άφησαν να εννοηθεί ότι τα υπερσύγχρονα ρωσικά ηλεκτρομαγνητικά συστήματα θα προσπαθήσουν να εκτρέψουν τις τροχιές των αμερικανικών πυραύλων , για να πέσουν σε ακατάκτητο έδαφος.

Πριν ένα χρόνο όταν αμερικανικοί πύραυλοι του ιδίου τύπου χτύπησαν συριακές εγκαταστάσεις και εξουδετερώθηκαν σε μεγάλο ποσοστό από ένα τρομερό ρωσικό σύστημα.

Περισσότερο από το ήμισυ των εκτοξευόμενων πυραύλων «Tomahawk» από τα δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά τον Απρίλιο του 2017 εξουδετερώθηκαν πετώντας μακριά σε άγνωστη κατεύθυνση λόγω της ευρείας χρήσης του ρωσικού ηλεκτρονικού  συστήματος Richag-AV.

Από τους  59 «Tomahawk» μόνο οι 23 πύραυλοι φέρονται να ήταν σε θέση να χτυπήσουν το στόχο, αναφέρουν Ρώσοι αξιωματούχοι λόγω της αθέατης δράσης του ηλεκτρονικού υπερ-συστήματος αεράμυνας Richag-AV, το οποίο έδρασε εντελώς απαρατήρητο.

Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου «Richag-AV», είναι ένα  συγκρότημα, ικανό να εντοπίσει την ακτινοβολία των ράδιο-ηλεκτρονικών μέσων του εχθρού  να τα αναλύσει και να τα «αλλάξει» ανακατευθύνοντας την πτήση των πυραύλων.

Για του λόγου του αληθές αμερικανικοί πύραυλοι εθεάθησαν να πετούν , σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μακριά  από την συριακή βάση σε άλλες περιοχές (κάποιοι φέρονται να έπεσαν  κοντά στην ρωσική βάση της  Ταρτούς).

Χρησιμοποιώντας μια τεράστια «βιβλιοθήκη με τις υπογραφές ενός μεγάλου αριθμού των ηλεκτρονικών συστημάτων», το συγκρότημα μπορεί να καθορίσει τον τύπο του στόχου και να επιλέξει την πιο αποτελεσματική μέθοδο  παρέμβασης του.

Το 2015, ‘έγινε για πρώτη φορά επιτυχημένη δοκιμή των συστημάτων αυτών στη Ρωσία ενώ αργότερα αποφασίστηκε να  χρησιμοποιηθούν στην Συρία.

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα είδη στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων και ελικοπτέρων.

Πότε όμως αποφασίστηκε να μεταφερθεί το «σύστημα» EW στη Συρία; Μα αμέσως μετά την κατάρριψη από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη του ρωσικού SU-24 επιβεβαίωσε ο  Αντιστράτηγος Yevgeny Buzhinsky, ο οποίος δήλωσε: «Η Ρωσία θα αναγκαστεί να εφαρμόσει μαζικά  μέσα καταστολής και ηλεκτρονικού πολέμου.»

Και έτσι έγινε. Αμέσως αμέσως μετά την τουρκική επίθεση , μεταστάθμευσαν στην αεροπορική βάση «Hmeymim» δύο αεροσκάφη IL-20 ηλεκτρονικού πολέμου που μετέφεραν το εν λόγω σύστημα.

Από την άλλη πλευρά η  απόκτηση πραγματικής εμπειρίας μάχης από τις ρωσικές δυνάμεις είναι φυσικά καλή, αλλά υπάρχουν πολύ μεγάλοι κίνδυνοι η σύγκρουση αυτή να  κλιμακωθεί  σε κάτι πιο παγκόσμιο.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση συνεχίζει να «θερμαίνεται» και τα γεγονότα  μπορεί να έρθουν  πολύ σύντομα.

https://youtu.be/5thaBUl72XE

https://youtu.be/TM0aPtlA46E

https://youtu.be/P0Ayv95EWvI

https://youtu.be/lb_O5isGlPQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...