Κόσμος

20 αμερικανικά πολεμικά πλοία και 4 υποβρύχια με 1.000 Tomahawk αναζητούν τον επόμενο στόχο: Συρία ή Ιράν;

Ημέρα με την ημέρα συγκεντρώνεται μια μεγάλη αμερικανική αρμάδα στην Ανατολική Μεσόγειο έξω από τις ακτές τς Συρίας,  η οποία μέχρι τώρα αριθμεί 20 πολεμικά πλοία , τουλάχιστον 4 υποβρύχια με 1000 και πλέον πυραύλους Cruise Tomahawk. Και αναρωτιόμαστε αν αποτελεί στόχο μόνο η Δαμασκός ή και η Τεχεράνη με τον Λίβανο .   

Ο κύριος σκοπός της αμερικανικής παρουσίας στη Συρία είναι ο έλεγχος των πετρελαιοφόρων περιοχών  της Συρίας, τίποτε άλλο .

Ο Τραμπ υποσχέθηκε στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες ότι θα θέσει υπό έλεγχο του όλο το πετρέλαιο της Συρίας και θα κάνει  τα πάντα για να εκπληρώσει την υπόσχεση του .

Την ίδια στιγμή 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες κάνουν την παρουσία τους στην περιοχή που είναι πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, καθιστώντας αδύνατη την απελευθέρωση αυτών των περιοχών και την απόδοση τους στον Άσαντ , ενώ στοχοποιούν  τα στρατεύματα Ιράν και Ρωσίας .

Ωστόσο, οι ΗΠΑ φοβούνται ότι μια άμεση σύγκρουση με την Δαμασκό , θα δημιουργήσει μια κατάσταση άμεσης απειλής από τις  ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι στο συριακό έδαφος.

Σε απάντηση, η Ρωσία προετοιμάζει προσεκτικά την αναχαίτιση της αμερικανικής επίθεσης …διακόπτοντας για αρχή την εμβέλεια του συστήματος GPS για να μην μπορούν να κτυπήσουν οι αμερικανικοί πύραυλοι, και δεύτερον με την αποστολή πυραύλων και εξοπλισμού . Επίσης άλλες «πληροφορίες» ανεπιβεβαίωτες λόγω του ότι είναι απόρρητες  κάνουν λόγο  για φόβο των ΗΠΑ για ισχυρά ρωσικά  αντίποινα.

Έτσι, περίπου 12  ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, (6  πολλαπλών αποστολών μαχητικών τέταρτης γενιάς MiG-29)  και (6 Su-30)  προσγειώθηκαν στην Συρία πετώντας πάνω από το Ερεβάν και τα σύνορα του Ιράν.

Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα, αριθμούν 20 μονάδες επιφανείας μαζί με τουλάχιστον 4 υποβρύχια που μεταφέρουν 1000 πυραύλους κρουζ, κάνουν συνέχεια  ελιγμούς  προετοιμαζόμενα για επίθεση με πυραύλους.

Για να παρακολουθήσει μια τέτοια επίθεση στη Μεσόγειο Θάλασσα, η Μόσχα απέστειλε τις φρεγάτες «Ναύαρχος Έσσεν» και «Admiral Grigorovich», τα αποβατικά πλοία «Orsk» και «Μινσκ»και ένα ανθυποβρυχιακό πλοίο .

Δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, επίσης, ότι ολόκληρη η ρωσική ναυτική ομάδα αυξήθηκε στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων 6 υποβρυχίων έτσι ώστε ο αριθμός των μονάδων του ρωσικού στόλου να  φθάσει τον αμερικανικό .

Με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει  μεγάλες βάσεις στη Συρία, αυτό τους δίνει την δυνατότητα να μπορούν να υλοποιήσουν εφόσον το αποφασίσουν, ακόμη και  αεροπορική επίθεση στο Ιράν.

Την ίδια στιγμή συστοιχίες πυραύλων  S-400 και τα τελευταία συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου EW παραδόθηκαν  στη Συρία, επιτρέποντας την πλήρη σίγαση όλων των σημάτων επικοινωνίας στη ζώνη 2G και 3G.

Αυτό επιτυγχάνεται με την καταστολή των σημάτων "G", γεγονός που εμποδίζει την πιθανή διαρροή δεδομένων σε "τρίτους" που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τις επικοινωνίες των Ρωσικών δυνάμεων .

Έτσι , χωρίς προκαταρκτικές πληροφορίες, οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα τολμήσουν να επιτεθούν διότι ο εντοπισμός των στόχων θα είναι πλέον αδύνατος.

Όλα αυτά κάνουν την επίθεση των αμερικανικών πυραύλων όχι μόνο αναποτελεσματική αλλά και επικίνδυνη για αυτούς.

Τα δυτικά  ΜΜΕ συνεχίζουν να διαφημίζουν  την ικανότητα των ΗΠΑ να συντρίψουν οποιεσδήποτε δυνάμεις στη Συρία, σε περίπτωση μάχης.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι τηρούν σιγή ιχθύος  προς το παρόν και δεν κάνουν  μεγάλες δηλώσεις.

Aυτό είναι αρκετό όχι μόνο να αναβάλει την επίθεση με  πυραύλους επ 'αόριστον, αλλά και  να ωθήσει τον Τράμπ να συγχαρεί τον Πούτιν προσφέροντας «ανοικτές αγκάλες» για να συζητήσουν όλα τα παγκόσμια  θέματα, όπως την Συρία, την Ουκρανία και την Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια μιας προσωπικής συνάντησης, ο χρόνος της οποίας θα καθοριστεί αργότερα, αναφέρει το ρωσικό άρθρο .

Όλα είναι δυνατά και τίποτα δεν τελειώνει στο εγγύς μέλλον, αλλά η Ρωσία με την στάση της θα έχει κερδίσει ένα άλλο επεισόδιο στην παγκόσμια αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Μέση Ανατολή.             

https://youtu.be/AmwHPxMnXvs?t=1

https://youtu.be/8zVxw7D0Rac?t=1

https://youtu.be/eBJoh927vO4?t=496

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ