Κοινωνία

Χάος στη Θεσσαλονίκη με τις διακοπές νερού για 4η ημέρα -Κλειστά σχολεία, μεγάλα προβλήματα

Σε ένα πραγματικό παιχνίδι επιβίωσης έχει μετατραπεί η διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη, που ταλαιπωρεί χιλιάδες κατοίκους από το απόγευμα της Τρίτης. 

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, μιλώντας χθες στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, επισήμανε ότι «στόχος μας να διορθώσουμε τη βλάβη του αγωγού μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι» και ότι «προσπαθούμε να κάνουμε δίκαιη την κατανομή του νερού στους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

Το απόγευμα της Πέμπτης, η ΕΥΑΘ, τόνισε πως μέχρι και τις 08 το πρωί της Παρασκευής, θα συνεχιστεί τελικά η διακοπή υδροδότησης στις περιοχές: Ωραιόκαστρο, Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά, Πεύκα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, Μετέωρα και Πολίχνη του δήμου Π. Μελά, όπως και στον Εύοσμο.

Παράλληλα, η διακοπή του νερού, προκαλεί αρκετά προβλήματα στη λειτουργία της πόλης, καθώς νοσοκομεία, σχολεία, καθώς και το ΠΑΜΑΚ, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Μιχάλη Ζορπίδη, να εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για τα προβλήματα υδροδότησης, σχολιάζοντας ότι «η έλλειψη νερού, νεκρώνει την πόλη».


Οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας σπεύδουν να αγοράσουν μπουκάλια με νερό.

Κλειστά τα σχολεία

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά όσα σχολεία δεν έχουν υδροδοτηθεί σήμερα, λόγω της βλάβης.

«Λόγω των προβλημάτων υδροδότησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, θα παραμείνουν κλειστά όσα σχολεία δεν έχουν υδροδοτηθεί έως σήμερα Πέμπτη 29 Μάρτιο», σημειώνει ο δήμος.

Σταματούν οι μικροβιολογικές εξετάσεις στο Ιπποκράτειο

Σχεδόν χωρίς νερό έχει μείνει το νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Από τον τρίτο όροφο και πάνω οι βρύσες δεν έχουν νερό, ενώ στους υπόλοιπους έχουν χαμηλή πίεση.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Παπαχριστοπούλου γνωστοποίησε πως θα σταματήσουν οι μικροβιολογικές εξετάσεις.

Προς το παρόν τα χειρουργεία γίνονται κανονικά, ενώ δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στη μονάδα τεχνητού νεφρού, καθώς έχει τις δικές της δεξαμενές.

Η διοίκηση του Ιπποκράτειου έχει ζητήσει από την ΥΠΕ και την ΕΥΑΘ να υδροδοτηθεί κατά προτεραιότητα το νοσοκομείο.

Τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα από την διακοπή νερού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ