Ελληνοτουρκικά

Υπόθεση Ελλήνων στρατιωτικών: Ελληνίδα μουσουλμάνα από την Κομοτηνή η διερμηνέας - Δείτε βίντεο

Η διερμηνέας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που αιχμαλωτίστηκαν την Πέμπτη στις Καστιανιές του Έβρου από τους Τούρκους είναι μια Ελληνίδα μουσουλμάνα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή.

Πρόκειται για την Κανάν Χουσείν Τουρκτογκάν, η οποία είναι γνωστή σε πολλούς Εβρίτες και Θρακιώτες γενικότερα, αφού εργάζεται ως διερμηνέας κατά τις επισκέψεις και επαφές είτε θεσμικών φορέων του νομού και της περιοχής μας στην Αδριανούπολη (δημάρχων, επιμελητηρίων, συλλόγων), είτε Τούρκων από την συγκεκριμένη πόλη ή άλλες περιοχές της γειτονικής χώρας στην Ελλάδα.

Η Κανάν Χουσείν ήταν παρούσα στις καταθέσεις του Ανθυπολοχαγού Άγελου Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ Λοχία Δημήτρη Κούχλατζη στους Τούρκους στρατιωτικούς, αλλά και τους ανακριτές και άλλους δικαστές, ενώ τους συνοδεύει σε κάθε τους μεταφορά και μετακίνηση.

Παράλληλα, βοηθάει στην συνεννόηση των δύο παλικαριών με τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπόθεση τους.

Η Ελληνίδα από την Κομοτηνή, συνοδεύει και μέσα στο βανάκι τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς τόσο κατά την προσαγωγή τους στην δικαιοσύνη, όσο και στο νοσοκομείο της Αδριανούπολης όπου και υποβλήθηκαν σε κάποιες εξετάσεις.

Γνωρίζει λοιπόν πολύ περισσότερα από κάθε άλλον, για όσα είπαν οι Μητρετώδης και Κούχλατζης στις τουρκικές αρχές για το θέμα της σύλληψης τους.

Η ίδια αποφεύγει να πει πολλά στους δημοσιογράφους, ενώ Εβρίτες που έχουν συνεργαστεί μαζί της κατά την επίσκεψη τους στην Αδριανούπολη ή όταν συνόδευσε τουρκικές αντιπροσωπείες στην περιοχή μας, λένε πως είναι πολύ καλή στην δουλειά της αφού γνωρίζει άριστα τόσο τα ελληνικά όσο και τα τουρκικά.

Η ίδια επισκέπτεται συχνά με την οικογένεια της την Κομοτηνή για να δει τους δικούς της αλλά και για διακοπές.

 

https://www.youtube.com/watch?v=AGK5omFu_3s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...