Κόσμος

Τρόμος στις ΗΠΑ:Φονικά πακέτα με βόμβες σε σπίτια Αφροαμερικανών-Ένας νεκρός στο Ώστιν

Δύο γυναίκες, 40 και 70 ετών δίνουν μάχη για τη ζωή τους - Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο εμπλοκής ακροδεξιάς οργάνωσης

Αντιμέτωποι με ένα διαφορετικό είδος τρομοκρατίας, με την αποστολή πακέτων που περιέχουν βόμβες σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών, βρίσκονται οι αμερικανικές υπηρεσίες, καθώς τη Δευτέρα καταγράφηκαν δύο ακόμη περιστατικά, με αποτέλεσμα έναν 17χρονο νεκρό και δύο γυναίκες σοβαρά τραυματισμένες.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, μία ακόμη βόμβα «πακέτο» παραδόθηκε -αυτή τη φορά- στο Ώστιν, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ο παραλήπτης της. Νεκρός είναι ένας 17χρονος, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και μία ηλικιωμένη γυναίκα. Μία τρίτη έκρηξη αναφέρθηκε, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες.

Των σημερινών επιθέσεων είχε προηγηθεί μία ακόμη ανάλογη επίθεση με παράδοση βόμβας «πακέτο». Η αστυνομία συνδέει τις τρεις -μέχρι τώρα- περιπτώσεις και ερευνά τη σύνδεσή τους, προκειμένου να εντοπίσει κάποια ίχνη του ή των δραστών.

«Γνωρίζουμε ότι σήμερα το πρωί, ένας κάτοικος βγήκε στην αυλή του και βρήκε ένα πακέτο, μπροστά στην πόρτα του. Μετέφεραν μέσα στο σπίτι το πακέτο και το άνοιξαν στην κουζίνα. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ο 17χρονος και τραυματίστηκε μία 40χρονη γυναίκα», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η έρευνα έδειξε ότι δεν μεταφέρθηκε στο σημείο από το ταχυδρομείο, καθώς στο τοπικό κατάστημα δεν υπήρχε το συγκεκριμένο πακέτο στο αρχείο.

Η πρώτη έκρηξη έγινε στις 2 Μαρτίου, όταν ένας άντρας έχασε τη ζωή του. Τότε θεωρήθηκε ως ένα μεμονωμένο περιστατικό. Όπως αποδεικνύεται πρόκειται για κάτι πιο οργανωμένο, γεγονός που έχει προκαλέσει τρόμο στους κατοίκους των ΗΠΑ.

Το μοναδικό κοινό σημείο που έχει βρεθεί μέχρι τώρα, είναι ότι και τα δύο σπίτια που παραδόθηκαν σήμερα τα φονικά πακέτα με τις βόμβες, ανήκαν σε Αφροαμερικανούς. Λίγη ώρα αργότερα, επίσης στο Ώστιν του Τέξας, μία 70χρονη γυναίκα βρήκε ένα πακέτο στην πόρτα της και όταν το άνοιξε προκλήθηκε έκρηξη, με αποτέλεσμα το σοβαρότατο τραυματισμό της.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για πιθανή δράση ακροδεξιών ομάδων, ενώ έχει ενημερώσει τους πολίτες να προσέχουν και να μην ανοίγουν δέματα, των οποίων δεν γνωρίζουν τη διέλευση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ