Ελληνοτουρκικά

Το παρασκήνιο της σύλληψης των 2 στρατιωτικών: Ο Ελληνας ταξίαρχος έπινε καφέ με τον Τούρκο ομόλογό του μέχρι που έπεσε... τηλεφώνημα

Για 8η μέρα παραμένουν κρατούμενοι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων το περασμένο Σάββατο, αμέσως μετά το συμβάν της σύλληψης των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ενημερώθηκε ο Ταξίαρχος που έχει την ευθύνη της περιοχής. Αμέσως, με βάση την πάγια πρακτική, ο Ελληνας Ταξίαρχος επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του στην άλλη πλευρά των συνόρων. Οι δύο αξιωματικοί συναντήθηκαν στην τουρκική επικράτεια προκειμένου ο Έλληνας ταξίαρχος να παραλάβει τους δύο στρατιωτικούς, καθώς με αυτή την πρακτική λύνονται τέτοια περιστατικά.

Ωστόσο ενώ οι δύο αξιωματικοί έπιναν καφέ και συζητούσαν, ήρθε εντολή από τα... ενδότερα της Τουρκίας, που ακύρωσε τη διαφαινόμενη επιστροφή των δύο Ελλήνων.

Ο Τούρκος ταξίαρχος ενημερώθηκε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα πρέπει να μεταφερθούν στην Αδριανούπολη και να παρουσιαστούν στον τοπικό εισαγγελέα. Εκπληκτος εκείνος ενημέρωσε τον Ελληνα ομόλογό του για τις εντολές «άνωθεν» που είχε λάβει και πως δεν ήταν δυνατόν να του παραδώσει τους στρατιώτες.

Από εκείνο το σημείο και μετά η κατάσταση είχε ξεφύγει από την τοπική διαχείριση και εξελισσόταν σε διμερές ζήτημα με διπλωματική διάσταση.

Απόψε, στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είχε... παρασκήνιο.

Συγκεκριμένα, η σύλληψη τους έγινε μετά από περίπου μία ώρα διαπραγμάτευσης. Αρχικά όταν οι δύο Ελληνες στρατιώτες πέρασαν στην τουρκική περιοχή, ο Ελληνας λοχίας επικοινώνησε με τον Ταξίαρχο του. Κάτι που συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για αυτό και έδωσαν σχετική άδεια οι Τούρκοι στρατιώτες. Η επικοινωνία με τον Ταξίαρχο είχε διάρκεια 12-14 λεπτά και ακολούθως οι Τούρκοι ζήτησαν από τους δύο Ελληνες στρατιώτες να μπουν στο φυλάκιο «για τα τυπικά».

Ακολούθησε η επίσκεψη του ίδιου Ταξίαρχου στο τουρκικό φυλάκιο και εκεί έμεινε 45 λεπτά. Αποχώρησε όταν τελικά του είπε ο Τούρκος ομόλογος του ότι «δεν είναι στο χέρι μου, έχει η στρατοχωροφυλακή αρμοδιότητα τώρα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...