Ένοπλες Συρράξεις

Τούρκοι στρατιώτες στις τάξεις της Χαμάς σε μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ - Δύναμη 30.000 αντρών έφτιαξε ο Ρ.Τ.Ερντογάν!


Πολεμικό σκηνικό στην Λωρίζα της Γάζας, η Χαμάς πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση Κυριακή και  Δευτέρα συγκεντρώνοντας αριθμό ρεκόρ 30.000 στρατιωτών μεταξύ των οποίων υπήρξαν Τούρκοι μισθοφόροι και στρατιωτικοί σύμβουλοι της περιβόητης οργάνωσης SADAT! Πρόκειται για το μακρύ χέρι του Ερντογάν στην Παλαιστίνη. Το Ισραήλ ήταν ενήμερο για την εξέλιξη αυτή, είμαστε περίεργοι να δούμε πως θα αντιδράσει.

Πρόκειται για, την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση τα τελευταία χρόνια ενώ ο ισραηλινός στρατός αναμένει με το " δάκτυλο στην σκανδάλη".

Η Χαμάς αναφέρει ότι περίπου 30.000 μέλη της ένοπλης πτέρυγας της , «Izaddin al Qassam», συμμετείχαν στην άσκηση , χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρομαχικά και διάφορα είδη όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς .

Ταυτόχρονα όπως θα δείτε και σε βίντεο, ξεκίνησε ένα μπαράζ ρουκετών εναντίον του Ισραήλ με τις σειρήνες να ηχούν στο νότο της χώρας και τους κατοίκους να σπεύδουν στα καταφύγια.

Παράλληλα, η πτέρυγα Izz ad Din al-Qassam έριχνε κατά ισραηλινών αεροπλάνων.
https://twitter.com/Ozkok_/status/978000838818914304?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ozkok_/status/978000458978611200?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AAhronheim/status/977995592688422913?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AAhronheim/status/977996512977473538?ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτό όμως που διαπίστωσαν σύμφωνα με πηγές στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ήταν η παρουσία Τούρκων συμβούλων εντός αυτών των δυνάμεων , οι  οποίες κάποια στιγμή θα αποτελέσουν τον «FSA» του Ερντογάν κατά του Ισραήλ με διακύβευμα το Τέμενος του Αλ Ακτσά και την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους.

Οι σχέσεις Ερντογάν-ΑΚΡ και Χαμάς είναι τόσο «στενές» όσο δεν πάει άλλο και σίγουρα υπάρχει μυστική χρηματοδότηση και δωρεά πολεμικού υλικού με «σβησμένους κωδικούς μητρώου».

Την όλη "επιχείρηση" έχει αναλάβει η γνωστή τουρκική στρατιωτική μισθοφορική οργάνωση SADAT , η οποία έχει ως μοναδική αποστολή την «παροχή συμβουλευτικών και στρατιωτικών υπηρεσιών και εκπαίδευση στον τομέα της διεθνούς άμυνας και της εσωτερικής ασφάλειας».

Όλοι όμως γνωρίζουν ότι η πραγματική αποστολή των Τούρκων μισθοφόρων είναι η δημιουργία και η ενδελεχής εκπαίδευση ειδικών παραστρατιωτικών δυνάμεων και στο εξωτερικό.

Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έχουν "εντοπίσει" τους Τούρκους συμβούλους και θα δούμε πολλά το επόμενο διάστημα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με ισραηλινές ραδιοφωνικές αναφορές, ο Ισραηλινός αρχηγός στρατού  Eisenkot είπε σε σημερινή  ομιλία του προς το βόρειο τμήμα της χώρας,  ότι η Παλαιστίνη βρίσκεται σε σημείο έκρηξης και ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι σε συνεχή  κατάσταση επαγρύπνησης για αυτόν τον λόγο.

Ο Eisenkot, δήλωσε επίσης ότι το Ιράν έχει στηρίγματα στα εδάφη της Συρίας και του Λιβάνου και ότι η Χεζμπολάχ "αυξάνεται και πληθύνεται" .

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού υποστήριξε ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να εργαστούν αποφασιστικά ενάντια στις αυξανόμενες απειλές και να επιδείξουν την υπεροχή τους για να προστατεύσουν τη χώρα.

Την ίδια στιγμή , ο χρόνος των ασκήσεων από την Χαμάς είναι πιο σημαντικός από τα όπλα που «βγήκαν» στην δημοσιότητα, κανένα από τα οποία δεν αποτελεί έκπληξη για τους Ισραηλινούς  στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες.

Η άσκηση ήταν ένα «μήνυμα» σε πολλούς , μεταξύ των οποίων στο Ισραήλ, στη Παλαιστινιακή Αρχή και στους Παλαιστινίους  που ζουν υπό τη διακυβέρνηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η άσκηση ήρθε λίγες μέρες πριν διεξαχθούν μαζικές διαμαρτυρίες από την Χαμάς και αρκετές παλαιστινιακές παρατάξεις κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Οι διαδηλώσεις, οι οποίες διεξάγονται με το σύνθημα «Μάρτιος της Επιστροφής», και αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες Παλαιστίνιους.

Η μεγάλη σε αριθμό συμμετεχόντων στρατιωτική άσκηση θεωρείται ως προειδοποίηση προς το Ισραήλ να μην "παρεμβαίνει" στις διαμαρτυρίες, ειδικά υπό το πρίσμα των προετοιμασιών του IDF για την αποτροπή οποιασδήποτε προσπάθειας των Παλαιστινίων να διασχίσουν  τα σύνορα.

Η Χαμάς ανακοίνωσε μέσω αξιωματούχων της ότι δεν ενδιαφέρεται σε αυτό το στάδιο για τίποτε άλλο ,παρά για έναν ακόμη πόλεμο με το Ισραήλ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αξιωματούχοι της Χαμάς ανέφεραν επανειλημμένα τις τελευταίες 48 ώρες ότι η στρατιωτική άσκηση είχε «αμυντικό» χαρακτήρα.

Κατονομάζοντάς  «αμυντική» μια στρατιωτική άσκηση, η Χαμάς προσπαθεί να πείσει το Ισραήλ ότι δεν έχει πρόθεση να ξεκινήσει μια αιφνιδιαστική επίθεση, αλλά αυτό ακριβώς θα γίνει.

Πολιτικοί αναλυτές στη Λωρίδα της Γάζας τονίζουν  ότι ένα ποσοστό της στρατιωτικής άσκησης της Χαμάς είναι επίσης «απάντηση» στην πρόσφατη κοινή στρατιωτική άσκηση Ισραήλ-ΗΠΑ στο νότιο Ισραήλ.

Η Χαμάς, ανακοίνωσε ότι θέλει  να στείλει μήνυμα προς το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ότι είναι έτοιμη για οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ίδια οργάνωση καυχάται ότι με την άσκηση αυτή δείχνει ότι η στρατιωτική της πτέρυγα έχει μετατραπεί σε τακτικό στρατό που είναι πολύ ισχυρότερος και καλύτερα εξοπλισμένος από οποιαδήποτε άλλη Παλαιστινιακή δύναμη .

Η ουσία είναι ότι η Χαμάς ετοιμάζεται  να προκαλέσει χάος στο σχέδιο μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας πρωτεύουσας στην Ιερουσαλήμ.

Η ίδια οργάνωση  βλέπει το σχέδιο αυτό ως τμήμα μιας αμερικανο-σιωνιστικής συνωμοσίας που στοχεύει στην εκδίωξη των Παλαιστινίων και στην επιβολή μιας απαράδεκτης λύσης.
https://twitter.com/MrKyruer/status/978294905582780417?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/MrKyruer/status/978060310010621952?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...