Ελληνοτουρκικά

Τι θα κάνουν οι Τούρκοι μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης των οχτώ;

Με ομόφωνη απόφαση το Τριμελές Συμβούλιο Εφετείο απέρριψε το τρίτο κατά σειρά αίτημα για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι στην Τουρκία κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Ειδικότερα, με το τρίτο αίτημα οι τουρκικές αρχές καταλόγιζαν στους στρατιωτικούς:

  1. Απόπειρα κατάργησης της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδιση να εκτελέσει την αποστολή της,
  2. Απόπειρα κατάργησης της συνταγματικής τάξης,
  3. Απόπειρα κατάργησης της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της,
  4. Συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση,
  5. Απόπειρα δολοφονίας εκ προθέσεως,
  6. Λιποταξίας σε ξένη χώρα,
  7. Κλοπή στρατιωτικού υλικού και
  8. Πρόκληση φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι για τα τρία πρώτα αδικήματα που ισχυρίζονται οι Τούρκοι, δεν προσκομίστηκαν στοιχεία οπότε κρίνονται απαράδεκτα και για τα υπόλοιπα πέντε, είτε είναι αόριστα είτε βάση της κείμενης νομοθεσίας απαγορεύεται η έκδοσή τους.

Κυρίως όμως, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και κινδυνεύουν να υποστούν βασανιστήρια, απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη γνωστή για την εκδικητική μανία της τουρκική πλευρά, καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν θα συνδέσουν και επίσημα την τύχη των οχτώ αξιωματικών με αυτή των δυο Ελλήνων που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

Η ελληνική πλευρά κάνει μέγα λάθος να μη δίνει στη δημοσιότητα πληροφορίες που ενδεχομένως διαθέτει για τις πραγματικές συνθήκες της σύλληψής τους. Ελπίζουμε να το κάνουν, προτού εκπλαγούν δυσάρεστα, για μια ακόμη φορά, εάν οι Τούρκοι του ισλαμοφασίστα Ερντογάν, θυμηθούν ξανά την κατηγορία της υποτιθέμενης κατασκοπείας.

Πηγή: defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...