Κύπρος

Τι δήλωσε η παπαδιά για την 29χρονη Έλενα που αυτοκτόνησε - Κάνει λόγο για ψευδορκία

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή του SIGMA, "Μεσημέρι και Κάτι" έκανε η σύζυγος του ιερέα, που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση της άτυχης Έλενας, κάνοντας λόγο για ψευδορκία της θανούσας.

Η παπαδιά αρχικά θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Χριστοφίδου να κάνει σεβαστό το αίτημά της, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε η ίδια το όνομά της, εκφράζοντας μάλιστα και ένα «μεγάλο ευχαριστώ στις κοπέλες του Γραφείου Ευημερίας», λέγοντας στη συνέχεια: «Έχω κόρη ορφανή από 9 ετών. Η κοπέλα, όταν μου έφερε την Έλενα Φραντζή μού είπε ότι ήταν σε άλλη οικογένεια. Είπα στην κοπέλα γιατί τρέμουν τα χέρια μωρού; Είχε κάποια οικογενειακά προβλήματα, δεν ήξερα εγώ την οικογένεια».

Η πρώτη αντίδραση του πάτερ ως ανάδοχος γονιός

Η παπαδιά αναφερόμενη στην πρώτη αντίδραση του ιερέα όταν έλαβε την Έλενα ως ανάδοχος γονιός είπε χαρακτηριστικά: «Μου είπε γιατί την έπιασες τη μικρή αυτή; Ο πάτερ την πρώτη μέρα έλειπε από το σπίτι. Όταν ήρθε, ήταν και τα 2 παιδιά. Η Έλενα έτρεξε και έκατσε στα χέρια του πάτερ».

Η απάντηση της παπαδιάς για το αν κακοιποιούσε σωματικά την Έλενα

Σχετικά με τις κατηγορίες ότι η παπαδιά ασκούσε βία στην Έλενα όταν ήταν μικρή, εκείνη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με ρωτήσατε πόσες φορές ερχόταν η μάμα της (η βιολογική της μητέρα) και την έπιανε και έτρεμε ολόκληρη; Ο πάτερ Στυλιανός ζητούσε να την φέρουν πίσω για να την προστατεύσουν. Είχα και τις δυο κόρες στο σπίτι στον Φαρμακά. Αδίκως καταδικάστηκε ο πάτερ. Ποιοι την πλήρωσαν; Της έκαναν πλύση… είμαι αποφασισμένη για το καλό των κορούδων. Ο άντρας μου τράβησε τον σταυρό του, εγώ τον τραβώ ακόμα. Να μην κατηγορείτε τις κοπέλες του Γραφείου. Η κοπέλα του γραφείου, όταν θα έπαιρνε την Έλενα μού τηλεφωνούσε. Όποτε ερχόταν με έπιανε να μου το πει».

«Καταδικάστηκε ένας αθώος»

Κληθείσα να σχολιάσει την καταδίκη, η παπαδιά ανέφερε για την υπόθεση του ιερέα ότι: «καταδικάστηκε ένας αθώος».

Η σύζυγος του ιερέα μεταξύ άλλων έκανε λόγο μέχρι και για δωροδοκία της αδικοχαμένης Έλενας, ισχυριζόμενη πως η 29χρονη χρηματίστηκε για να ψευδορκήσει στο δικαστήριο και να βάλει τον ιερέα στη φυλακή.

Χαρακτηριστικό των όσων δήλωσε η παπαδιά, ήταν και το τηλεφώνημα που της έκανε η Έλενα πριν «χαθεί», λέγοντας πως η νεαρή κοπέλα παραδέχθηκε ότι της είχαν δώσει πολλά χρήματα για να δώσει ψεύτικη κατάθεση!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί απόσπασμα από την εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του SIGMA:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fLYNY9IQsgE?feature=oembed]

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ