Κόσμος

Τελεσίγραφο Μόσχας προς Ουάσινγκτον: «Μην χυπήσετε την Δαμασκό, θα σας βυθίσουμε το USS Ιwo Jima» - Κατεβαίνει Συρία η φρεγάτα «Admiral Grigorovic»

Προοίμια ευθείας πολεμικής σύγκρουσης ΗΠΑ και Ρωσίας προμηνύει η αυστηρότατη ανακοίνωση του επικεφαλής των ρωσικών ενόπλων  δυνάμεων στρατηγού Βαλέρι Γερασίμωφ….ο οποίος προανήγγειλε στην ουσία "αεροπορική επίθεση κατά της Δαμασκού από τις ΗΠΑ …με «πρόσχημα» κατά τον ίδιο, την χρήση χημικών αερίων κατά του άμαχου πληθυσμού".      

Την ίδια στιγμή η ρωσική φρεγάτα «Admiral Grigorovic» με πυραύλους τύπου Cruise Kalibr SS-N-27, διέρχεται από το Βόσπορο με κατεύθυνση...Αιγαίο- Ανατολική Μεσόγειο-Συρία...δημιουργώντας ένα σκηνικό πολύ επικίνδυνο για ολόκληρη την περιοχή μας που "βράζει" από τις τουρκικές προκλήσεις.

«Οι αντάρτες που σπονσονάρουν οι ΗΠΑ ετοιμάζουν  στην Ανατολική Γκούτα  μια πρόκληση με την χρήση χημικών όπλων, την οποία οι  ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν  ως δικαιολογία για να χτυπήσουν στη Δαμασκό»…αυτό δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων,  στρατηγός Βαλέρι Γερασίμοφ.

«Έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες (GRU) σχετικά με την προετοιμασία από τους αμερικανόφιλους μαχητές, επικείμενης  χρήσεως χημικών όπλων από τους ίδιους, την οποία θα «φορτώσουν» στα  κυβερνητικά στρατεύματα εναντίον των  αμάχων», αναφέρει ο Γερασίμωφ  σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ανατολική Γκούτα , έχουμε  μια «μαζική συγκέντρωση » γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, τα οποία θα πρέπει να απεικονίσουν τα θύματα της χρήσης χημικών όπλων.

Ο Γερασόμωφ με πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών τονίζει ότι , οι ακτιβιστές είναι ήδη σε εγρήγορση με ειδικά συνεργεία  κινηματογράφησης  με τον κατάλληλο εξοπλισμό…

«Αυτό επιβεβαιώνεται και από την ανακάλυψη εργαστηρίου παραγωγής χημικών όπλων στην απελευθερωμένη πόλη της Aftriss. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Ηνωμένες Πολιτείες  κατηγορούν για χρήση χημικών όπλων στη Συρία τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, παρέχοντας στην παγκόσμια κοινότητα δήθεν αποδείξεις προβαλλομένων μαζικών θανάτων αμάχων που οφείλονται σε υπαιτιότητα της συριακής κυβέρνησης και της «υποστήριξης της ρωσικής ηγεσίας στην χώρα», κατέληξε ο ίδιος .

Ως απάντηση όλων αυτών, η αμερικανική πλευρά σκοπεύει να χτυπήσει "τις κυβερνητικές συνοικίες της Δαμασκού" με αεροπορική επιδρομή.

«Την ίδια στιγμή στη Δαμασκό στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Άμυνας της Συρίας υπάρχουν εκατοντάδες Ρώσοι στρατιωτικοί  σύμβουλοι ,  εκπρόσωποι του Κέντρου για τη Συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών, μέλη της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας και και πολλοί Ρώσοι  στρατιώτες», συνεχίζει ο Ρώσος ΑΓΕΕΔ.

Ο ίδιος τόνισε με εμφατικό τρόπο ότι σε περίπτωση απειλής ζωής Ρώσων στρατιωτικών και μελών των ενόπλων δυνάμεων…οι ΗΠΑ  «θα λάβουν αντίποινα με  πυραύλους κατά του αεροπλανοφόρου USS iwo jima  το οποίο θα  χρησιμοποιήσουν ( ως βάση για αεροπορική επιδρομή)».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα μέτρα για περαιτέρω εξομάλυνση της κατάστασης γύρω από την πρωτεύουσα της Συρίας συνεχίζονται».

Αν αυτό δεν είναι προαναγγελία παγκόσμιας σύρραξης στην Συρία …τότε τι είναι ;

Η Ρωσία θα «απαντήσει» με όλα  τα όπλα της ενώ φήμες φέρουν την ενεργοποίηση ολόκληρης της αεράμυνας στην Συρία και στις δύο βάσεις …

Την ίδια στιγμή για το θέμα αυτό διενεργείται «κλειστή συνεδρίαση» στο Κρεμλίνο στην οποία προετοιμάζεται η ρωσική αντίδραση κατά την επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ.

https://youtu.be/A9_RXs9utQM?t=1

https://youtu.be/0Tj3ADsyUQE?t=4

https://youtu.be/x5uVLxArjyU?t=5

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ