Ελληνοτουρκικά

Στήριξη από την Κύπρο!-Παρέμβαση ΕΕ,ΝΑΤΟ και ΟΗΕ ζητούν οι Κύπριοι στρατιωτικοί για τους δύο Έλληνες συναδέλφους τους

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ), παρακολουθεί με αγωνία και ανησυχία τα τεκταινόμενα γύρω από  την σύλληψη και παράνομη κράτηση  των δύο Ελλαδιτών Στρατιωτικών από την Τουρκία, την   1η Μαρτίου 2018, στην περιοχή του Έβρου.

Στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης αλλά και της αγαστής συνεργασίας με τους αντίστοιχους Ελλαδικούς Συνδέσμους, ο ΣΑΚΣ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στους δύο συλληφθέντες και προσδοκεί στην αίσια έκβαση του όλου θέματος με απώτερο σκοπό την απελευθέρωσή τους το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα ζητά την παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ αλλά και τις διεθνούς διπλωματίας, έτσι ώστε να τερματιστεί η κράτησή τους.

Ο ΣΑΚΣ χαιρετίζει τις δεκάδες ανακοινώσεις στήριξης και συμπαράστασης που εκδόθηκαν  από αντίστοιχους Συνδέσμους, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή δείχνει έμπρακτα την κοινή γραμμή πλεύσης και το υψηλόν αίσθημα ευθύνης, εκτίμησης και αλληλοσεβασμού  που διακατέχει την μεγάλη Στρατιωτική Οικογένεια.

Τέλος, εκφράζει την συμπάθειά του στις οικογένειές τους και τονίζει ότι είναι στο πλευρό τους σε ότι και αν χρειαστούν, εμψυχωτής και συμπαραστάτης στις δύσκολες αυτές στιγμές αγωνίας και αβεβαιότητας που περνούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...