Πολιτική

Σοβαρότης μηδέν-Ο Τσακαλώτος "τραγούδησε" Βουγιουκλάκη για... "χάρη" δημοσιεύματος εφημερίδας!

 

«Το "1-2-3" του "θεωρήματος" που επικαλείται στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα "Τα Νέα", όπως και το πόνημα στο εσωτερικό του εντύπου θύμισαν ευθύς αμέσως το τραγουδάκι "1-2-3 ωπ! Το 'ριξα στο σορολόπ" (Μαμαγκάκης, 1968), ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, προσθέτοντας πως «τσάμπα το μελάνι».

Το συγκεκριμένο τραγούδι έπαιζε στην ταινία «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Το δημοσίευμα αναφέρει στον τίτλο του «Ο Τσακαλώτος διαφοροποιείται ανοικτά από τις επιλογές Τσίπρα - Το θεώρημα του Ευκλείδη». Και στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας γράφει «Η λεπτή κόκκινη γραμμή του Ευκλείδη - Ο υπουργός Οικονομικών, αλλά και η ομάδα των 53, της οποίας είναι επικεφαλής, έχει διαφοροποιηθεί αρκετές φορές από τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα».

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών «η διαφορά ανάμεσά τους είναι ότι εκείνο ήταν χαριτωμένο και ενέπιπτε στην ελαφρολαϊκή κουλτούρα της εποχής. Ενώ αυτή η δημοσιογραφία είναι παραπλανητική και εμπίπτει στην πολιτική υποκουλτούρα της δικής μας εποχής. Ίδια με εκείνη που συνόδευε την αποτυχημένη προσπάθεια να ακυρωθεί η ομιλία του υπουργού Οικονομικών στον Πειραιά, μόλις μία ημέρα πριν».

Μάλιστα, οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν παράλληλα ότι «με την ευκαιρία, θυμίζουμε στα "Νέα" και στους πολιτικούς τους φίλους την περσινή μας συλλογή από πρωτοσέλιδα, επί του ιδίου θέματος, και το πολιτικά χαμένο μελάνι που ξόδεψαν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...