Εσωτερική Ασφάλεια

Σκληρές εικόνες: Το ISIS έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών σε ενέδρα στον Νίγηρα



To ΙSIS δημοσιοποίησε βίντεο το οποίο φέρεται να απεικονίζει την ενέδρα στον Νίγηρα στην οποία τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως επισημαίνει το BBC, δεν έχει διευκρινιστεί γιατί το βίντεο, το οποίο βγήκε μέσω της εφαρμογής messaging Telegram, κυκλοφόρησε τώρα.

Το ιδιαίτερα σκληρό βίντεο είναι μονταρισμένο και φαίνεται να περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τη μάχη ανάμεσα στους Αμερικανούς καταδρομείς και τους τζιχαντιστές αντάρτες που τους έστησαν ενέδρα και έχει τραβηχτεί από κάμερα που ήταν στο κράνος ενός εκ των Αμερικανών. Αρχίζει με εικόνες στις οποίες δηλώνεται πίστη στον ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάνει, από μέλη της Τζαμαάτ Νουσράτ αλ Ισλάμ βαλ Μουσλιμίν, η οποία εδρεύει στο Σαχέλ και συνδέεται με την αλ Κάιντα. Η δήλωση πίστης αυτή είχε αναφερθεί τον προηγούμενο μήνα από αναλυτές, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί στο Telegram από κανάλια του ISIS.

Οι θάνατοι αυτοί προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ- ειδικά αφού η χήρα του ενός εκ των νεκρών είπε πως ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, την έκανε να κλάψει όταν της τηλεφώνησε για να της δώσει τα συλλυπητήριά του, λέγοντάς της πως ο άντρας της «ήξερε πού κατατάχτηκε».

Στο βίντεο φαίνεται αντάρτες να κινούνται προς την περιοχή όπου έλαβε χώρα η μάχη και ακολουθεί η ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ανταρτών και των Αμερικανών στρατιωτών- σε κάποια φάση ένας Αμερικανός στρατιώτης φαίνεται νεκρός. Η μάχη συνεχίζεται, μέχρι που όλοι σκοτώνονται- περιλαμβανομένου του ενός από την κάμερα του οποίου καταγραφόταν το βίντεο.

Ακολουθούν απόσπασμά του, από το οποίο απουσιάζουν τα επίμαχα σκληρά σημεία, και το σχετικό ρεπορτάζ του CBS. 

https://twitter.com/RisboLensky/status/970323697994289153?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ