ΗΠΑ

Ρεξ Τίλερσον: Η γυναίκα μου ήθελε να γίνω ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Το ότι υπήρχε ένταση στις σχέσεις του Ρεξ Τίλερσον και του Ντόναλντ Τραμπ είναι από μήνες γνωστό καθώς ο μέχρι πριν από λίγες ώρες υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε πει ότι δεν ήθελε να βρίσκεται σε αυτή το πόστο αλλά το έκανε μόνο και μόνο επειδή τον έπεισε η γυναίκα του.

Το πρώην στέλεχος της πετρελαϊκής ExxonMobil το είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του τον περασμένο Μάρτιο.

«Δεν ήθελα αυτή τη δουλειά. Δεν την επεδίωξα» είχε πει χαρακτηριστικά στο Independent Journal Review, σε μια συνέντευξή του. «Η γυναίκα μου μου είπε πως πρέπει να το κάνω».
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Guardian, ο ίδιος είπε πως δεν είχε συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ πριν κληθεί στο Trump Tower μετά τη νίκη του στις εκλογές, προκειμένου να μιλήσει με τον εκλεγμένο πρόεδρο «για τον κόσμο» και τις εμπειρίες του ως διευθύνων σύμβουλος πετρελαϊκής.

«Όταν με ρώτησε στο τέλος αυτής της κουβέντας να γίνω υπουργός Εξωτερικών, εξεπλάγην» είπε, προσθέτοντας πως στα 65 του, στο τέλος της 40ετούς καριέρας του στην ExxonMobil, περίμενε πως θα έβγαινε στη σύνταξη: «Θα πήγαινα στο ράντζο για να είμαι με τα εγγόνια μου».

Ωστόσο, όπως είπε, όταν γύρισε στο σπίτι του στο Τέξας μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ στη Νέα Υόρκη, η σύζυγός του, Ρέντα Σεντ Κλερ, του κούνησε το δάχτυλο και του είπε «σου είπα πως ο Θεός δεν έχει τελειώσει μαζί σου». Όπως είπε ο ίδιος, τώρα νιώθει πως η σύζυγός του είχε δίκιο: «Προορίζομαι να το κάνω αυτό».

Σημειώνεται πως ο Τίλερσον έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις από τότε που ανέλαβε το πόστο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ