Κόσμος

Ραγδαίες εξελίξεις: Εσπευσμένα θα στείλει τους S-400 στην Τουρκία η Μόσχα - Αρον-άρον τους θέλει ο Ρ.Τ. Ερντογάν

«Χοντρό» …πολύ χοντρό παρασκήνιο υπάρχει πίσω από την απόφαση της Μόσχας να στείλει…εσπευσμένα τέσσερις   συστοιχίες  πυραύλων S-400 TRIUMPH στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις,  μετά από «αγωνιώδες » αίτημα του Τούρκου προέδρου που άλλα λέει και φωνάζει στο εσωτερικό του,  και άλλα φοβάται στο εξωτερικό,  με τον κίνδυνο ακόμη και επέμβασης του ΝΑΤΟ να είναι πλέον "ανοικτό" ενδεχόμενο όσο ποτέ.   

«Η Ρωσία θα ξεκινήσει την αποστολή και παράδοση των πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία στις αρχές του 2020», δήλωσε ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Πούτιν στην επιτροπή στρατιωτικής συνεργασίας Βαντιμίρ Κοζίν στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24.

«Η Τουρκία εξέφρασε την επιθυμία να επιταχύνει την εφαρμογή της συμφωνίας και κατορθώσαμε να βρούμε την καταλληλότερη λύση καθώς συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή της σύμβασης, οπότε πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να την εκπληρώνουμε κάπου στις αρχές του 2020», δήλωσε ο Κοζίν.

«Όσον αφορά την Τουρκία, εκτιμούμε τη θέση των τουρκικών αρχών, όπως έχουν πει πολλές φορές ότι η προστασία των εθνικών τους συμφερόντων είναι η πρώτη τους προτεραιότητα», ανέφερε ο Ρώσος σύμβουλος του Πούτιν…μιλώντας για την αφόρητη πίεση του ΝΑΤΟ που ασκείται στην Άγκυρα για να την εγκαταλείψει την ιδέα της αγοράς όπλων από τη Μόσχα. Ο Kozhin σημείωσε ότι «η σύμβαση έχει υπογραφεί και θα εφαρμοστεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία κατέστησε δυνατή την δοκιμή «σχεδόν όλων των νέων οπλικών συστημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών Sukhoi Su-35, των συστημάτων αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας αλλά και  αντι-αρματικών συστημάτων».

«Δεν επιδιώξαμε να διαφημίσουμε τα όπλα μας μέσω της συριακής επιχείρησης επειδή  ένας πόλεμος αποτελεί  μια τραγωδία και μια καταστροφή, αλλά παρόλα αυτά έπρεπε να εισέλθουμε στη χώρα και να χρησιμοποιήσουμε τα πιο σύγχρονα όπλα», πρόσθεσε ο Κοζίν.

Κατά την άποψή του, «όλοι οι εταίροι μας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, ιδιαίτερα για την ικανότητα των όπλων να λειτουργούν σε αντίξοες καιρικές συνθήκες…όπως το σύστημα S-400».

Το S-400 Triumf είναι το πιο εξελιγμένο αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων μεγάλης εμβέλειας που τέθηκε σε λειτουργία το 2007. Είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει τα αεροσκάφη, πυραύλους Cruise  και βαλλιστικoύς   πυραύλους, ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ενάντια σε στόχους εδάφους...(αυτό αφορά σχέδιο κατά ελληνικών στόχων στο Αιγαίο)  .

Το συγκρότημα S-400 μπορεί να εξουδετερώσει  στόχους σε απόσταση 400 χλμ. και σε υψόμετρο μέχρι 30 χλμ.

Κατά την πάγια τακτική των Ρώσων  όμως ( όπως συνέβη και στην περίπτωση των ελληνικών S-300 που εγκαταστάθηκαν στην Κρήτη)  τα «τουρκικά» πυραυλικά συστήματα S-400 θα μεταφερθούν σίγουρα …ενωρίτερα στα ¨χέρια" του  Ερντογάν που « καίγεται» και τα παίζει τώρα όλα για όλα εναντίον των Αμερικανών του ΝΑΤΟ …της Ελλάδος, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Η εν λόγω «μετακίνηση» βαράει ήδη  «καμπάνες» στην Ουάσιγκτον και το Πεντάγωνο με τις εξελίξεις να είναι πλέον καταιγιστικές κατά των Τούρκων και …προσωπικά κατά του Ερντογάν.

Οι ΗΠΑ δεν «συγχωρούν» κανέναν ειδικά τον υπερφίαλο Τούρκο σουλτάνο που ονειρεύεται «αυτοκρατορίες»,  παλάτια και το μισό Αιγαίο δικό του μαζί με την κυπριακή ΑΟΖ, ...το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται μεθοδικά....και η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ ...η αποστολή Αμερικανών Πεζοναυτών στο Ισραήλ,  και η αποστολή αντιτορπιλικών με σύστημα AEGIS πέριξ της Τουρκίας ..στην Μαύρη Θάλασσα,  αυτόν ακριβώς τον σκοπό εξυπηρετούν αναμφισβήτητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...