Βαλκάνια

"Πρόεδρε, είμαστε στη διάθεσή σας, έτοιμοι για την πλήρη κινητοποίηση των Σέρβων" - Παραστρατιωτικοί ζήτησαν επίσημα να μεταβούν στη Β.Μιτρόβιτσα


"Τρέχουν" πλέον οι εξελίξεις μετά  την χθεσινή σύλληψη του Σέρβου αξιωματούχου υπευθύνου για το Κοσσυφοπέδιο Μάρκο Ντιούριτς,  οι οποίες  όχι μόνο προκάλεσαν «ανησυχία» στο σερβικό κράτος και «οργή» τα μέσα ενημέρωσης, αλλά άνοιξαν τους «ασκούς του Αιόλου» στον τομέα των παραστρατιωτικών δυνάμεων που επιθυμούν να πάνε στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια όπως είναι  το πραγματικό όνομα στης σερβικής επαρχίας.

Εκ μέρους αυτών των ομάδων που απαρτίζονται από πρώην Σέρβους στρατιωτικούς,  η παραστρατιωτική οργάνωση «επίτιμοι Σέρβοι», με επικεφαλής το Μπόγιαν Στοΐκοβιτς, ζήτησε από τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς να δώσει εντολή για  «πολεμική κινητοποίηση» για την υπεράσπιση του Κοσσυφοπεδίου.

«Κύριε Πρόεδρε. Στο όνομα της οργάνωσης μας  και όλων των Σέρβων εθελοντών, πρώην μελών  της  στρατο-χωροφυλακής και του σερβικού στρατού, είμαστε στη διάθεσή σας και είμαστε έτοιμοι για την πλήρη κινητοποίηση των Σέρβων πολιτών για την προστασία του σερβικού πληθυσμού που ζει στο Κοσσυφοπέδιο. Γνωρίζετε ότι έχετε στη διάθεσή σας όλους τους Σέρβους εθελοντές που είναι πρόθυμοι να δώσουν ζωή τους στο Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε ο Στόικοβιτς.

Με τη δήλωση αυτή, ο άνθρωπος που είναι γνωστός ως ο «ισχυρότερος» ηγέτης παραστρατιωτικής οργάνωσης στη Σερβία, ανακοίνωσε ότι είναι πρόθυμος να «προστατεύσει» το Κοσσυφοπέδιο.

Διαθέτει μια  άκρως εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη παραστρατιωτική ένοπλη δύναμη , η οποία  σύμφωνα με πληροφορίες χρηματοδοτείται  από το  ρωσικό «ανθρωπιστικό κέντρο» στη Νις και έχει στενή συνεργασία με ομάδες της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών GRU που επιχειρούν στα Βαλκάνια ενάντια σε Αλβανούς και Αμερικανούς ...και Τούρκους.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στις αρχές Ιανουαρίου 2018,  Σέρβοι με στολές και εμβλήματα του σερβικού στρατού, οπλισμένοι με βαριά όπλα, έκαναν την εμφάνιση τους στα Βόρεια του Κοσσυφοπεδίου στα βουνά του Λεποσάβιτς.

Στην ουσία ομιλούμε για σερβικές στρατιωτικές πολιτοφυλακές έτοιμες να υπερασπιστούν τους Σέρβους που κατοικούν στην Βόρεια Μιτρόβιτσα.

Κάτι που σημαίνει πως οι Σέρβοι ανέμεναν καιρό την κλιμάκωση και τις επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού.

Άλλωστε τα παραδείγματα του παρελθόντος στην Σερβία επιτάσσουν τέτοιες οργανώσεις κάτω από τον μανδύα των ΜΚΟ .

Από την άλλη πλευρά σερβικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών στο Βελιγράδι έχουν «ανακαλύψει» ότι εδώ και καιρό οι Αλβανοί ετοιμάζουν πυρετωδώς ‘‘ειδικού τύπου στρατιωτικές επιχειρήσεις» εναντίον του βόρειου Κοσσυφοπεδίου .

Σε αυτόν τον πόλεμο οι Κοσοβάροι, έχουν την αμέριστη «συμπαράσταση»  όχι μόνο των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας αλλά και ξένων μυστικών  υπηρεσιών , οι οποίες  ήδη τους  «παρέχουν» ουσιαστικές πληροφορίες στην περιοχή,  της οποίας η πλειοψηφία των κατοίκων  είναι Σέρβοι πολίτες.

Σέρβοι ανώτατοι  αξιωματικοί του στρατού όπως ισχυρίζονται από ακλόνητα στοιχεία και όχι απλές ενδείξεις , αναφέρουν ότι οι Αλβανοί ετοιμάζουν "επιχείρηση"  στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου η οποία θα  πραγματοποιηθεί εντός εύλογου διαστήματος.

Με τούτα και με εκείνα όμως είναι έτοιμη η «σπίθα» που μπορεί να βάλει «φωτιά» σε ολόκληρα τα Βαλκάνια .
https://www.instagram.com/p/Bgy9o7SH5P2/

  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...