Κόσμος

Προκλητικός ο Erdogan προς Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Στον διάβολο η απόφαση για τη Συρία!

«Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στον διάβολο να πάει η απόφασή σου. Τι σημασία έχει μια απόφαση η οποία δεν έχει εφαρμοστεί; Εξαπατάτε την ανθρωπότητα, την ληστεύετε», δήλωσε μαινόμενος σήμερα ο Recep Tayyip Erdogan αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση για 30ήμερη εκεχειρία στη Συρία -η οποία όντως δεν εφαρμόστηκε στην πράξη από κανένα από τα εμπόλεμα μέρη, ούτε φυσικά από τις τουρκικές δυνάμεις, καθώς εξαιρούσε τις επιχειρήσεις κατά τρομοκρατών.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνέχισε ασυγκράτητος, εξαπολύοντας τα βέλη του κατά όλων και κυρίως κατά των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας -ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας, Βρετανίας και Γαλλίας. «Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε (χώρες)», είπε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, κατηγορώντας συλλήβδην την «παγκόσμια τάξη που σχηματίστηκε μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου», με το επιχείρημα ότι αυτό που πέτυχε είναι η ισχύς των πέντε αυτών χωρών πάνω στις υπόλοιπες να «μοιάζει με εμπαιγμό ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Ο ίδιος στράφηκε κατά του καθεστώτος της Δαμασκού για το «έγκλημα» που, όπως είπε, συντελείται στην ανατολική Γούτα, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι επιχειρήσεις του στρατού της χώρας του κατά των Κούρδων στο συριακό καντόνι της Αφρίν θα συνεχιστούν μέχρι τέλους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές