Οπλικά συστήματα

Προετοιμάζονται στο Τελ-Αβίβ: Ξεκινά το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέας γενιάς ισραηλινών υποβρυχίων

Τα πρώτα τρία νέα ισραηλινά υποβρύχια αναμένεται να καταστούν επιχειρησιακά το 2030, σύμφωνα με πηγές. Ισραηλινός αξιωματούχος με το ψευδώνυμο «συνταγματάρχης G» o οποίος είναι επικεφαλής της διοίκησης υποβρυχίων του ισραηλινού Ναυτικού, δήλωσε πως αναμένεται υπογραφή συμβολαίου με τη γερμανική ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) το 2020. «Θα ακολουθήσουν οκτώ χρόνια ναυπήγησης», είπε.

Η γερμανική κυβέρνηση καθυστέρησε να εγκρίνει την συμφωνία καθώς υπήρχε εν εξελίξει έρευνα της ισραηλινής Αστυνομίας για μίζες στην εν λόγω προμήθεια. Τελικά η συμφωνία εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2017 παρά το γεγονός ότι η έρευνα συνεχιζόταν. Το Βερολίνο προσέθεσε πάντως τον όρο πως η παραγγελία θα μπορούσε να ακυρωθεί αν ανακαλυπτόταν κάτι ύποπτο.

Πάντως οι εξελίξεις αυτές δεν φαίνεται να καθυστέρησαν ιδιαίτερα το πρόγραμμα του Μελλοντικού Ισραηλινού Υποβρυχίου. «Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα είμαστε εντός. Αν θέλουμε τα υποβρύχια να είναι έτοιμα στα τέλη της επόμενης δεκαετίας πρέπει η ναυπήγησή τους να αρχίσει το 2020. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», δήλωσε ο Συνταγματάρχης G.

defencepoint

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ