Ρωσία

Πούτιν: Ίσως οι Εβραίοι ή άλλες ρωσικές μειονότητες να αναμείχθηκαν στις αμερικανικές εκλογές-Δείτε το βίντεο

https://youtu.be/x8AeBAV4EIY?t=1

Σφοδρά πυρά κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε διεθνής εβραϊκή ΜΚΟ για τα σχόλιά του ότι μέλη ρωσικών μειονοτήτων, όπως οι Εβραίοι και οι Τάταροι μπορεί να ευθύνονται για την ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.

Μιλώντας στο NBC ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι δεν τον νοιάζει αν ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ ενάγει Ρώσους υπηκόους για την καταγγελλόμενη εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, υποστηρίζοντας ότι οι υπεύθυνοι μπορεί να μην είναι καν Ρώσοι, αλλά μέλη μειονοτήτων με διπλή υπηκοότητα.

«Ουδόλως με ενδιαφέρει γιατί δεν εκπροσωπούν την κυβέρνηση, δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ρωσικού κράτους», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνέντευξη που μεταδόθηκε στις 9 Μαρτίου. «Ίσως να μην είναι καν Ρώσοι. Ίσως να είναι Ουκρανοί, Τάταροι, Εβραίοι. Και να έχουν απλώς ρωσική υπηκοότητα. Και αυτό πρέπει να ελεγχθεί. Ίσως έχουν διπλή υπηκοότητα ή πράσινη κάρτα. Ίσως τους πλήρωσαν οι Αμερικανοί γι’ αυτή τη δουλειά. Πώς το ξέρετε;», είπε στη δημοσιογράφο Μέγκιν Κέλι.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις εβραϊκών οργανώσεων, όπως η Anti-Defamation League που εδρεύει στις ΗΠΑ.

«Είναι βαθιά ανησυχητικό να βλέπει κανείς τον Ρώσο πρόεδρο να αναβιώνει κλασικά αντισημιτικά στερεότυπα, που ταλάνιζαν τη χώρα του επί αιώνες μ’ ένα σχόλιο που μοιάζει βγαλμένο απ’ τις σελίδες των “Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών”», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ADL, Τζόναθαν Γκρίνμπλατ. «Ζούμε σε μια εποχή που είναι σε έξαρση η αντισημιτική βία και τα λόγια μπορούν να έχουν βαθιές συνέπειες, ιδιαιτέρως αν εκστομίζονται από δημόσια πρόσωπα ή εκλεγμένους αξιωματούχους όπως ο Πρόεδρος Πούτιν. Ελπίζουμε να αποσαφηνίσει σύντομα τα λεγόμενά του, προτού προκαλέσουν περαιτέρω βλάβη στις κοινότητες που ξεχώρισε».

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ κινήθηκε τον περασμένο μήνα νομικά κατά 13 Ρώσων για απόπειρα διατάραξης του κλίματος και παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές κυρίως μέσω εκστρατειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...