Ελληνοτουρκικά

Πολύ κρίσιμη η κατάσταση: Οι Τούρκοι ετοιμάζουν προβοκάτσια και αμφισβητούν το Αγαθονήσι - Με πραγματικά πυρά η "απάντηση" στον "Ηνίοχο"

«Παίζοντας» το γνωστό παιχνίδι με « την φωτιά» και φωνασκώντας   στην διεθνή κοινότητα κατά της Ελλάδος,   η Άγκυρα ετοιμάζεται να προκαλέσει μείζον στρατιωτικό επεισόδιο στο Αιγαίο …ακόμη πιο «σοβαρό» από αυτό στον Έβρο...παρουσιάζοντας μάλιστα και τουρκικό βίντεο από την άσκηση EFES 2017...λόγω δέσμευσης από τις ελληνικές δυνάμεις τεσσάρων περιοχών στο Αιγαίο που κλείνουν τον τουρκικό στόλο στα Στενά  . 

Την ίδια στιγμή με  αφορμή  δημοσίευμα  στο kalymnos-news.gr «Ψηλά οι σημαίες από τους λιγοστούς μαθητές το ακριτικού Αγαθονησίου» η τουρκική εφημερίδα Yenicag  με ένα προκλητικό άρθρο του δημοσιογράφου Αχμετ Τακάν, που φέρει τίτλο «Binali Bey … Η ελληνική σημαία κυματίζει στο τουρκικό έδαφος …»αμφισβητεί την Ελληνικότητα του νησιού. Το σίγουρο είναι πως οι Τούρκοι θα ετοιμάσουν προβοκάτσια το επόμενο χρονικό διάστημα, δεν βγαίνουν τυχαία αυτά τα δημοσιεύματα.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος απευθυνόμενος στο Τούρκο Πρωθυπουργό Binali Yildirim, κάνει αναφορά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2018 στο ακριτικό νησί για την 70η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου  με την Ελλάδα.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του, στον Πρόεδρο Ερντογάν, στον Πρωθυπουργό και τους  Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας της Τουρκίας,  λέγοντας ότι παρακολούθησαν τους τουρίστες ως τουρίστες, ενώ το Αγαθονήσι ,στην τουρκική γη όπως την χαρακτηρίζει, γινόταν εκδήλωση με ελληνικές σημαίες. 

Δείτε το δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος ερευνούν κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και θέλουν να αποτρέψουν με όλες τους τις προσπάθειες την Τουρκία από το να πράξει η ίδια , ενώ το ελληνικό πολεμικό ναυτικό «μπλοκάρει» τουρκική ναυτική  άσκηση στο Κουσάντασι( απέναντι από την Σάμο ), τονίζει ο τουρκικός τύπος.

https://www.haberler.com/ege-de-tatbikat-krizi-tsk-atisli-tatbikat-10650585-haberi/

"Η Τουρκία θα εμποδίσει όλες  αυτές τις προσπάθειες και την πρακτική της Αθήνας» , αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Star αλλά και η ιστοσελίδα της Haberler , με  αυτό να είναι το κύριο «αφήγημα» της τουρκικής πλευράς σε Αιγαίο και Κύπρο…κατονομάζοντας Ελλάδα και Κύπρο ότι «εμποδίζουν» την Τουρκία να πράξει αυτό που επιθυμεί ...…λες και η χώρα αυτή έχει κυριαρχικά δικαιώματα .

Πρόκειται για άκρως επικίνδυνη αντίληψη στρατηγικής από πλευράς Τούρκων,  την οποία θα υποστηρίξουν σε οποιαδήποτε περίπτωση εμπλοκής με την χώρα μας .

Σύμφωνα με έκθεση των αρμόδιων υπηρεσιών στην τουρκική εφημερίδα,  αναφέρεται ότι «Ελλάδα και  Κύπρος ετοιμάζονται να «ενώσουν» τις  Οικονομικές Ζώνες (MEB), αγνοώντας την Τουρκία ενώ  υπάρχει έντονος προβληματισμός σε Αιγαίο και  Μεσόγειο ότι ενέχει μεγάλος  κίνδυνος .

"Η Ελλάδα έχει δεσμεύσει τέσσερις διαφορετικές περιοχές του Αιγαίου. Μία από τις δηλωμένες θαλάσσιες περιοχές  ξεκινάει από τα ανατολικά της Θάσου στο Βόρειο Αιγαίο και καλύπτει μια περιοχή μέχρι τα τουρκικά θαλάσσια σύνορα. Μία από τις περιοχές που εμφανίζονται ως πεδίο άσκησης  αναφέρεται  δυτικά των Δαρδανελλίων . Έχει παρατηρηθεί ότι η ελληνική άσκηση «προσεγγίζει τις ακτές της Τουρκίας  με επικίνδυνο τρόπο», καταλήγει το δημοσίευμα που αποτελεί μία ακόμη προβοκάτσια  .

"Η τρίτη ζώνη της ελληνικής άσκησης ορίζεται ως  δυτικά των νησιών Λέσβου και Χίου . Ωστόσο, η περιοχή, η οποία εμφανίζεται  η τέταρτη και τελευταία ζώνη άσκησης, ξεκινά από νότια της Χίου και φτάνει πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές  στα νότια της  χερσονήσου του Τσεσμέ έως  το Κουσάντασι", αναφέρει η εφημερίδα.

 

Η Τουρκία απαντά με άσκηση με πραγματικά πυρά στον "Ηνίοχο"

Άσκηση με πραγματικά πυρά θα πραγματοποιήσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ως απάντηση στην αεροπορική και ναυτική άσκηση ‘Ηνίοχος’ που πραγματοποιεί η Ελλάδα στο Αιγαίο από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ‘Βατάν’. Η ένταση της ανατολικής Μεσογείου μεταφέρθηκε στο Αιγαίο, σχολιάζει η εφημερίδα χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του τουρκικού ινστιτούτου ‘21ος Αιώνας’, Τζαχίτ Αρμαγάν Ντιλέκ, δήλωσε στη ‘Βατάν’ ότι η ελληνική άσκηση αποτελεί πολιτικό μήνυμα και ότι η Ελλάδα προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από τη Μεσόγειο και να το μεταφέρει στο Αιγαίο. Προσθέτει ότι ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας αναφέρεται συχνά σε ‘μεγάλο ατύχημα’ και εκτιμά ότι είναι έτοιμη η ελληνική πλευρά για μια τέτοια αντιπαράθεση. Χαρακτηρίζει δε προκλητική τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι με την άσκηση κλείνει τις εξόδους της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα από το Αιγαίο.

Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας ‘Βατάν’, ο τουρκικός στρατός θα απαντήσει με άσκηση με πραγματικά πυρά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο στο Αιγαίο. Η Υδρογραφική και Ωκεανογραφική Υπηρεσία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ 7 Μαρτίου και 30 Απριλίου, θα καλύψει μία θαλάσσια ακτίνα/ένα βεληνεκές που εκτείνεται μεταξύ των νησιών του Αιγαίου Σκύρο, Ψαρά και Εύβοια.

 

 

https://youtu.be/E3n1fg_JhaA

https://youtu.be/eKkVnEHSJQ4?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...