Εθνικά θέματα

Ποιοι έδωσαν το δικαίωμα να μιλάνε σήμερα οι Σκοπιανοί για «μακεδονική ταυτότητα»; (ΒΙΝΤΕΟ)



Οι μέρες που κυλούν είναι μέρες που το Σκοπιανό ζήτημα εξελίσσεται με διαπραγματεύσεις «κάτω από το τραπέζι».

Ενώ όλοι (σχεδόν) οι Έλληνες ασχολούνται με τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο και η πολιτική ζωή της χώρα μας θυμίζει "ρωμαϊκή αρένα" ελέω των σκανδάλων, το ξεπούλημα της Μακεδονίας συντελείται με επικίνδυνα αστραπιαίους ρυθμούς.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, οι..."φίλοι" μας οι Σκοπιανοί επέστρεψαν αυτή τη φορά με τον επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας, Νίκολα Ντιμίτροφ, ο οποίος και μίλησε ανοικτά περί μίας ενιαίας «μακεδονικής ταυτότητα και πολιτισμού», ένα "πνευματικό αγαθό" που θα πρέπει , όπως είπε, να διαφυλαχθεί!

Τι δήλωσε συγκεκριμένα ένας από τους κύριους διαπραγματευτές του Σκοπιανού:

«Είμαστε δύο χώρες της Ευρώπης του 21ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μοιρασθεί, μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη και όταν υπό τον όρο αυτόν σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ή θέτουν διαφορετική έμφαση. 

Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα καλύπτει τις ανησυχίες και των δύο πλευρών, όσον αφορά τη διάκριση μεταξύ του κράτους της “Μακεδονίας” και της περιοχής της Μακεδονίας στην Ελλάδα. Η διάκριση θα πρέπει να είναι αξιοπρεπής και να μην εμπεριέχει ζητήματα ταυτότητας και στις δύο πλευρές».

Τα παραπάνω λοιπόν δήλωσε ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων περί «μακεδονικής ταυτότητας» , σε άλλη μία εμφατική διπλωματική ήττα του Μαξίμου που πλέον δεν νοιάζεται για καμία επίπτωση ή τυχόν υποχώρηση. Τις έχει κάνει όλες!

Θυμίζουμε πως μετά τα δύο συλλαλητήρια, η ελληνική διαπραγματευτική πλευρά όχι μόνο δεν έθεσε σαν κόκκινη γραμμή της την απόρριψη του όρου "Μακεδονία", αλλά φαίνεται πως σήμερα παραιτείται και από την θέση της περί αλλαγής του Συντάγματος των Σκοπίων.

Είναι εκείνοι που έδωσαν το δικαίωμα , σήμερα περισσότερο από ποτέ, όλοι εντός και εκτός Ελλάδας να θεωρούν δεδομένο το ξεπούλημα της Μακεδονίας, μέσα από μία συμφωνία που δήθεν θα είναι δίκαιη και βιώσιμη. 

Με αυτά δεδομένα λοιπόν, ο Έλληνες Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όπως σας έχει ενημερώσει το el.gr, είναι σχεδόν έτοιμος να μεταβεί στα Σκόπια, επικυρώνοντας επί της αρχής μία συμφωνία για το όνομα χωρίς η Αθήνα να προβάλλει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αντίσταση.

https://www.youtube.com/watch?v=wwt16235M9k

Όπως υποστηρίζουν και στον ΣΥΡΙΖΑ, «ήταν δίκαιο (;) και έγινε πράξη»!

https://www.youtube.com/watch?v=KTptKJGRiRE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης