Κοινωνία

Πλωτά Ασθενοφόρα αποκτά το Λ/Σ …Μακάρι να μην καταλήξουν σαν τα Ε/Π!

Στη Ρόδο θα  ανακοινώσει αύριο την προμήθεια πλωτών ασθενοφόρων η Πολιτική Ηγεσία  του Λιμενικού Σώματος με τυμπανοκρουσίες

Συγκεκριμένα, τρία σκάφη θα είναι διαμορφωμένα να παρέχουν τις βασικές πρώτες βοήθειες και θα είναι υπό την επιχειρησιακή λειτουργία του Λιμενικού. Θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ασθενών αλλά και για επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης ενώ θα έχουν ως «βάση» τα νησιά Ρόδος, Λέρος και Νάξος.

Τα σκάφη θα μπορούν να κάνουν διακομιδές εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ.

Το πλήρωμα θα είναι λιμενικοί και θα επιβαίνουν επίσης διασώστες και γιατροί του ΕΚΑΒ. Σχετικά με το πλήρωμα του σκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθούν λιμενικοί που υπηρετούν στις κατά τόπους λιμενικές Αρχές.

Η προμήθεια θα γίνει μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Κύπρος με το κόστος να ανέρχεται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Η διαδικασία του διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή, και τα σκάφη εκτιμάται ότι θα παραδοθούν ως το τέλος του 2018.

Επιπλέον έχει δρομολογηθεί η προμήθεια 10 pick up οχημάτων για το Λιμενικό Σώμα που θα διατεθούν σε νησιά του Αιγαίου για τη μεταφορά ατόμων που βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές.

Ελπίζουμε μόνο να μην γίνουν και αυτά σαν τα Ελικόπτερα του Λ/Σ που  είναι στην πίστα της ΕΑΒ αρκετό χρόνο τώρα και Κύριος  οίδε πότε θα παραδοθούν!!

Πηγή: veteranos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ