Εκκλησία της Ελλάδος

Περικυκλώνουν την Εκκλησία με διπλή επίθεση από άθεους πολιτικάντηδες και πεμπτοφαλαγγίτες μπαχαλάκηδες

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Μετά τα γεγονότα με τις δικαστικές αποφάσεις υπέρ του Μητροπολίτη Αμβρόσιου αλλά και για το μάθημα των Θρησκευτικών είναι σαφές πως στο κυβερνητικό στρατόπεδο αντιμετωπίζουν την Εκκλησία ως πολιτικό και κοινωνικό αντίπαλο παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις και τις αγαστές σχέσεις Τσίπρα-Ιερώνυμου.

Μια πρώτη και απλή εξήγηση είναι πως ο εν εξελίξει πόλεμος κατά της Εκκλησίας γίνεται για λόγους αποπροσανατολισμού. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν να καταλογίσουν άπειρα δραματικά και επώδυνα πολιτικά σφάλματα σε οικονομικοκοινωνικό επίπεδο στην κυβέρνηση, οπότε οι μαθητευόμενοι μάγοι του Μαξίμου επιχειρούν να τους ρίξουν στάχτη στα μάτια πετώντας την μπάλα στην εξέδρα με μόνιμο κατά φαντασίαν αντίπαλο την Εκκλησία και τις γνωστές αναφορές για ακροδεξιούς κύκλους, για την μισθοδοσία του κλήρου και τον διαχωρισμό από το Κράτος.

Για τον Μακιαβέλι, κάθε θρησκευτικός ηγέτης ασκεί πολιτική εξουσία, όποιες κι αν είναι οι δηλωμένες προθέσεις του. Οι...πολιτικές παρωνυχίδες του Μακιαβέλι σε Κουμουνδούρου και Μαξίμου βρήκαν..εχθρό για το επόμενο διάστημα μήπως και ξεχαστεί ο προδομένος αριστερός ψηφοφόρος.

Η αντι-εκκλησιαστική στάση της κυβέρνησης όμως, η οποία επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από σειρά δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ, συνοδεύεται εσχάτως από μια σειρά επιδρομών σε ναούς από τους αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές.

Πρόσφατα χτυπήθηκε η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Στη συνέχεια είχαμε καταδρομική επίθεση σε ιερό ναό από αντιεξουσιαστές για το θέμα του Αμβρόσιου.

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε θέσει το ερώτημα τι θα επακολουθήσει... Μήπως κανένας… “Ρουβίκωνας” στην Αρχιεπισκοπή; Και παράλληλα η ανησυχία μεγαλώνει, ενώ και η σύγκριση με την επίθεση στην Μονή Πετράκη δύο χρόνια πριν είναι εξίσου ανησυχητική.

Οι ομάδες αυτών των μπαχαλάκηδων, οι οποίες τρομοκρατούν εκ νέου σε τακτικότατη βάση την κοινωνία, με κλιμακωτά αυξανόμενες επιθέσεις σε γραφεία, “πολεμικές συρράξεις” με τα ΜΑΤ στο και άλλα τινά, τώρα έβαλαν στο μάτι την Εκκλησία. Παραδοσιακό τους εχθρό....

Με τη μόνη διαφορά πως οι συγκεκριμένες ομάδες λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα εξυπηρετώντας περίεργα συμφέροντα!

Τα επιχειρήματα με αναρχικά τσιτάτα δεν πείθουν.

Βέβαια αυτοί οι τρωγλοδύτες του δήθεν αναρχισμού επιχειρούν να ντύσουν με δήθεν ιδεολογικό μανδύα την όποια δράση τους, αλλά ανάθεμα κι αν έχουν διαβάσει τον Μπακούνιν. Παρόλα αυτά έτσι για την ιστορία ο θεωρητικός του αναρχισμού Μιχαήλ Μπακούνιν στο έργο του «Αντιθεολογισμός» έγραφε:

“Ο Θεός είναι επομένως η απόλυτη αφαίρεση, είναι το ιδιαίτερο προϊόν της ανθρώπινης σκέψης, που, ως αφαιρετική δύναμη, έχοντας ξεπεράσει όλα τα γνωστά όντα, όλους τους υπάρχοντες κόσμους και όντας απαλλαγμένη μ’ αυτό ακριβώς από κάθε πραγματικό περιεχόμενο, φτάνοντας να μην είναι τίποτε άλλο από τον απόλυτο κόσμο, στέκεται μπροστά στον εαυτό της, χωρίς να τον γνωρίζει ωστόσο μέσα σ’ αυτήν την αιθέρια γυμνότητα ως το μοναδικό κι υπέρτατο Όν”.

Αλλά και οι αριστερομπερδεμένοι του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών συνιστωσών εντός και εκτός κοινοβουλίου αρέσκονται να επικαλούνται τις απόψεις του Λένιν για τη θρησκεία.

Συγκεκριμένα ο Λένιν έλεγε για τη θρησκεία:

“Η θρησκεία πρέπει να ανακηρυχθεί ατομική υπόθεση. Με τα λόγια αυτά καθιερώθηκε να εκφράζεται συνήθως η στάση των σοσιαλιστών απέναντι στη θρησκεία. Μα η σημασία αυτών των λέξεων πρέπει να καθοριστεί με ακρίβεια, για να μην μπορούν να προκαλούν κανενός είδους παρανοήσεις. Η θρησκεία πρέπει να είναι ατομική υπόθεση για το κράτος, αυτό ζητάμε εμείς, σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούμε να θεωρούμε τη θρησκεία ατομική υπόθεση για το Κόμμα μας. Το κράτος δεν πρέπει να έχει καμία δουλειά με τη θρησκεία, οι θρησκευτικοί σύλλογοι δεν πρέπει να συνδέονται με την κρατική εξουσία. Ο καθένας πρέπει να είναι ολότελα ελεύθερος να πρεσβεύει όποια θρησκεία θέλει ή να μην παραδέχεται καμιά θρησκεία, δηλ. να είναι άθεος, όπως και είναι συνήθως κάθε σοσιαλιστής. Δεν επιτρέπονται σε καμιά περίπτωση κανενός είδους διακρίσεις δικαιωμάτων ανάμεσα στους πολίτες εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Πρέπει να καταργηθεί απόλυτα ακόμα και κάθε υπόμνηση στα επίσημα έγγραφα σχετικά με το άλφα ή βήτα θρήσκευμα των πολιτών. Δεν πρέπει να δίνεται καμιά επιχορήγηση στην επίσημη εκκλησία του κράτους, καμιά επιχορήγηση από τα χρήματα του δημοσίου στις εκκλησιαστικές και θρησκευτικές ενώσεις, που πρέπει να γίνουν ενώσεις πολιτών-ομοϊδεατών ολότελα ελεύθερες, ανεξάρτητες από την κρατική εξουσία. Μόνο με την ολοκληρωτική εφαρμογή αυτών των διεκδικήσεων μπορεί να μπει τέρμα στο επαίσχυντο και καταραμένο εκείνο παρελθόν, τότε που η εκκλησία βρισκόταν σε δουλοπαροικιακή εξάρτηση από το κράτος, ενώ οι Ρώσοι πολίτες βρίσκονταν σε δουλοπαροικιακή εξάρτηση από την επίσημη εκκλησία, τότε που υπήρχαν και εφαρμόζονταν μεσαιωνικοί ιεροεξεταστικοί νόμοι (που διατηρούνται μέχρι σήμερα στους ποινικούς κώδικες και κανόνες), νόμοι που πρόβλεπαν διωγμούς για την πίστη ή για την απιστία, που ασκούσαν βία στη συνείδηση του ανθρώπου, που συνέδεαν τις δημόσιες θεσούλες και τα δημόσια έσοδα με τη διάδοση κάθε λογής πνευματικού οπίου που διοχετεύει η εκκλησία του κράτους. Ολοκληρωτικός χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος - αυτή τη διεκδίκηση προβάλλει το σοσιαλ ιστικό προλεταριάτο στο σημερινό κράτος και στη σημερινή εκκλησία”.

Με τέτοιες θεωρίες τυπωμένες σαν μπροσούρα στη συνειδησιακή του ύπαρξη οι αριστερομπερδεμένοι και οι πεμπτοφαλαγγίτες μπαχαλάκηδες έχουν ξεκινήσει διπλό πόλεμο κατά της Εκκλησίας με απρόβλεπτες συνέπειες και διχάζοντας ξεκάθαρα την ελληνική κοινωνία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης