Πολιτική

Περικοπές συντάξεων μηδενός εξαιρουμένου....εκτός του Μπαλαούρα!

 

Με διάταξη του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου στην εγκύκλιο για την απασχόληση των συνταξιούχων εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος από τις περικοπές των αποδοχών όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται.

Όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα» στην κατηγορία αυτή φαίνεται πως εμπίπτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας. Το δημοσίευμα, μάλιστα, υποστηρίζει ότι, όπως καταγγέλλεται, πρόκειται για φωτογραφική διάταξη.

Σύμφωνα πάντως με ορισμένους νομικούς, ειδικούς στο ασφαλιστικό, οι εργαζόμενοι της Τραπέζης της Ελλάδος έχουν εξαιρεθεί από τις γενικές συνταξιοδοτικές διατάξεις καθώς θεωρούνται υπάλληλοι της ΕΚΤ.

Ο υφυπουργός Εργασίας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του Αlpha 989, τόνισε πως δεν εξαιρέθηκαν οι συνταξιούχοι της ΤτΕ, άρα και ο Μάκης Μπαλαούρας, αλλά επί της ουσίας δεν είχαν ενταχθεί ποτέ.

Υποστήριξε επίσης ότι η ΕΚΤ δεν έχει επιτρέψει παρεμβάσεις στην ΤτΕ αλλά κι ότι οι συντάξεις της Κεντρικής Τράπεζας δεν επιβαρύνουν το δημόσιο.

ΝΔ: Η Κυβέρνηση εξαιρεί από τις περικοπές το βουλευτή της Μάκη Μπαλαούρα

«Την ώρα που όλοι οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις στις συντάξεις τους και τους περιμένει άλλη μια από το 2019 που έχουν υπογράψει οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η Κυβέρνηση εξαιρεί από τις περικοπές το βουλευτή της Μάκη Μπαλαούρα», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης.

«Με φωτογραφική εγκύκλιο, του επιτρέπει μάλιστα, παράλληλα με τη βουλευτική του αποζημίωση, να εισπράττει ολόκληρη την σύνταξή του από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία - σημειωτέον - δεν ζήτησε καμία εξαίρεση για τους συνταξιούχους της.

Ιδού το μόνο πλεονέκτημα που απέμεινε στο ΣΥΡΙΖΑ: Να τακτοποιεί τα δικά του παιδιά», υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ