Ελληνοτουρκικά

Πεντάγωνο: Πόλεμος νεύρων της Άγκυρας με τους δυο στρατιωτικούς

 

Ως πόλεμο νεύρων της Άγκυρας που ταυτόχρονα αποτελεί και την απάντηση Ερντογάν στις χθεσινές παραινέσεις που δέχθηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής , ερμηνεύουν στο Ελληνικό Πεντάγωνο,  τα σημερινά τερτίπια της τουρκικής δικαιοσύνης στο αίτημα αποφυλάκισης των δυο στρατιωτικών.

Όπως έλεγαν στο υψηλόβαθμες πηγές το σημερινό σκωτσέζικο ντους που επεφύλαξαν είχε μια ξεκάθαρη επιδίωξη. Καταρχήν με την επίσπευση της συνάντησης που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, να καλλιεργήσει ελπίδες για μια ενδεχόμενη θετική έκβαση. Προσδοκίες που διέψευσε σχεδόν ακαριαία, η - κατά τα άλλα ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη- απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα, με την επίκληση της δήθεν ανάγκης αξιολόγησης όλων των στοιχείων.

Επιπλέον επισήμαιναν με νόημα ότι ακόμη οι Τουρκικές αρχές σε όλα τα επίπεδα, δεν έχουν διαψεύσει τις διαρροές στο κρατικό πρακτικό Ανατολή, που έγιναν ανήμερα της τελευταίας συνόδου κορυφής, σύμφωνα με την οποία στα κινητά των δυο στρατιωτικών μας ανευρέθησαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης κρατούσαν χαμηλά τον δείκτη τον προσδοκιών και απεύφευγαν να κάνουν οποιαδήποτε πρόβλεψη για την εξέλιξη της υπόθεσης. Σε καμμια περίπτωση ωστόσο όπως τόνιζαν δεν θα διακοπτούν οι ενέργειες σε όλα τα επίπεδα, διπλωματικό και μη, προκειμένου να σταματήσει η άδικη κράτηση των δυο στελεχών του Στρατού Ξηράς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...