Πατριαρχεία

Πατριάρχης Μόσχας: Στη Συρία πολεμάμε για την εθνική μας ιδέα - Εθνικός ηγέτης ο Πούτιν

Την άποψη πως η Ρωσία αγωνίζεται για την δικαιοσύνη και την αλήθεια στη Συρία, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

"Μερικοί άνθρωποι ρωτούν γιατί αγωνιζόμαστε στη Συρία, θέλουμε να διασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη και να προστατέψουμε τον λαό από τη φρικτή επιθετικότητα της τρομοκρατίας", δήλωσε σε συνάντηση της Ρωσικής Φιλολογικής Εταιρείας στη Μόσχα την Τετάρτη.

"Είναι δύσκολο για τους ρεαλιστές να διαχωρίσουν τον πραγματισμό από τις πραγματικές πολιτικές ενέργειες, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πέρα από τον πραγματισμό θα πρέπει πάντα να υπάρχει μια ιδέα · αυτός είναι ο μόνος τρόπος να γίνει κατανοητός και αποδεκτός", δήλωσε ο Πατριάρχης.

"Είναι η ιδέα της δικαιοσύνης, της αλήθειας, είναι η πνευματική, πολιτισμική, εθνική μας ιδέα", είπε.

"Εθνικός ηγέτης ο Πούτιν"

Στο μεταξύ με ικανοποίηση υποδέχτηκε η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία την επανεκλογή Πούτιν. Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών συνεχάρη τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την επανεκλογή του στη θέση του Ρώσου Προέδρου και τον ονόμασε εθνικό ηγέτη.

"Η πειστική νίκη σας στις εκλογές με ανοιχτή και ειλικρινή διαδικασία με υψηλό ποσοστό συμμετοχής αποτελεί ένα γεγονός ότι οι Ρώσοι διαφόρων εθνικοτήτων, θρησκειών και ομολογιών, σε διαφορετικές κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, ακόμη και με διαφορετικές πολιτικές απόψεις, έχουν ενωθεί γύρω σας", γράφει ο πατριάρχης στο συγχαρητήριό του μήνυμα.

Σύμφωνα με τον εκκλησιαστικό προκαθήμενο, τα αποτελέσματα των επιλογών των ανθρώπων αποδεικνύουν ότι οι ελπίδες τους αντιστοιχούν στις απόψεις του Πούτιν για το μέλλον της Ρωσίας ως "ειρηνικό, πραγματικά κυρίαρχο κράτος που διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες και φέρει την ευθύνη για τη διατήρηση και τον πολλαπλασιασμό των πνευματικών, ηθικών και πολιτισμικών αξιών που δημιούργησαν τη χώρα μας. "

"Ο Θεός να σας κρατήσει σε καλή σωματική και πνευματική υγεία και να σας δώσει τη δύναμη να εκτελέσετε αυτό που έχετε προγραμματίσει, το οποίο ήταν τόσο αποφασιστικά υποστηριζόμενο από τον λαό μας, σε εσάς, εθνικό ηγέτη, εξ ονόματος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δηλώνω: καλά χρόνια! " καταλήγει ο πατριάρχης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ