Πατριαρχεία

Πατριάρχης Αλεξανδρείας:«Ο Τίμιος Σταυρός να προστατεύει την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο»

Με λόγια απλά αλλά καρδιακά για τον Τίμιο Σταυρό, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ευχήθηκε κατά την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 11 Μαρτίου, από τον Άγιο Νικόλαο Καΐρου, να προστατεύει την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ αναφερόμενος στο δράμα των προσφύγων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναζητώντας μια καλύτερη μέρα για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, ανέγνωσε ειδική προσευχή για να παίρνουν κουράγιο οι ξεριζωμένοι λαοί.

Ο Πατριάρχης χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, στον περικαλλή Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καΐρου, συλλειτουργούντων του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Σεβασμ. Μητροπολίτου Μέμφιδος κ.Νικοδήμου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Θεοφιλ. Επισκόπου Βαβυλώνος κ.Θεοδώρου, του Εξάρχου του Πατριαρχείου Μόσχας π.Βίκτωρος Κουλάγκα και του Ιερού Κλήρου, ενώ προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε κατά την καθιερωμένη Τάξη, η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη παραβρέθησαν ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χρήστος-Μιχαήλ Διάμεσης, ο Κύπριος Πρέσβης κ. Χάρης Μορίτσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γεώργιος Δασκαλόπουλος, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Κύπρου στην Αίγυπτο, ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Ορθοδόξων Αραβοφώνων κ.Φαρίντ Χούρι, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Σούλα Σκουφαρίδου, Επόπτρια Γραφείων Βίλλυ Πολίτου και άλλοι επίσημοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ