Πατριαρχεία

Παρέμβαση της ρωσικής εκκλησίας για την υπόθεση Σκριπαλ

"Οι καταγγελίες στην υπόθεση Skripal πριν από την έρευνα είναι ανοησίες", πιστεύει το Νο 2 του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάσμκ Ιλαρίωνας με αφορμή τις εξελίξεις και τις μαζικές απελάσεις διπλωματών.

Ο επικεφαλής του Συνδέσμου Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων μητροπολίτης Ιλαρίωνας δηλώνει σίγουρος ότι είναι αδύνατο να κατηγορηθεί η Ρωσία για την υπόθεση Skripal πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.

"Οι κατηγορίες που απευθύνονται στη Ρωσία πριν από τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ανοησίες από τη σκοπιά της διπλωματίας. Είναι αδύνατο να κατηγορήσουμε τη χώρα πριν τελειώσει η έρευνα", δήλωσε στο κανάλι Rossiya-24.

Ο μητροπολίτης εξέφρασε αμφιβολίες ότι η έρευνα αυτή θα είναι αντικειμενική. "Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρωσία δεν θα επιτραπεί σε αυτή την έρευνα."

Σχολιάζοντας τα μέτρα αντίδρασης εναντίον της Μεγάλης Βρετανίας, ο ιεράρχης σημείωσε ότι «η διπλωματική πρακτική προβλέπει τέτοια μέτρα και φυσικά τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης