Πολιτική

Πέθανε ο πρώην υπουργός Απόστολος Λάζαρης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Λάζαρης.

Ο Απόστολος Λάζαρης είχε διατελέσει καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και είχε σταδιοδρομήσει σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, στον οποίο υπήρξε διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης.

Το 1973 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το αντιχουντικό ΠΑΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1978 του ανέθεσε την προεδρία της «Επιτροπής Ανάλυσης και Προγραμματισμού» του Κινήματος.

Το 1981 ο κ. Λάζαρης εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και το 1985 βουλευτής Α΄ Αθηνών. Επιπλέον, από τον Οκτώβριο του 1981 έως και τον Ιούλιο του ’82 διετέλεσε υπουργούς Συντονισμού (πρώτος τη τάξει υπουργός).

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, η κηδεία του θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του Αποστόλου Λάζαρη

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης για το θάνατο του Αποστόλου Λάζαρη, εξαίροντας το ήθος και την αντιστασιακή του δράση και υπογραμμίζοντας τη σημαντική πολιτική και ακαδημαϊκή προσφορά του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Αποστόλου Λάζαρη, ενός εξέχοντος στελέχους της δημόσιας ζωής επί πολλές δεκαετίες. Διακρίθηκε στον επιστημονικό τομέα, ως διαπρεπής οικονομολόγος και πανεπιστημιακός δάσκαλος, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνείς οργανισμούς. Υπηρέτησε την πολιτική ζωή της πατρίδας μας με δημοκρατική συνέπεια και ήθος, δίνοντας ανελλιπώς το ‘‘παρών’’ στους αγώνες του λαού μας για ελευθερία, ανεξαρτησία και θεμελίωση ενός σύγχρονου κράτους δικαίου. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ