Περιβάλλον

Πάγωσε η Βόρεια Ελλάδα- Ο καιρός...τα έχασε: Αλλού ήλιος κι αλλού παγετός!

Τσουχτερό κρύο επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου στις περισσότερες περιοχές το θερμόμετρο βρίσκεται κάτω από το μηδέν, δημιουργώντας συνθήκες παγετού.

Νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Ο υδράργυρος το πρωί «έδειξε» 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ αισθητό είναι το κρύο σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου καταγράφηκαν αρνητικές θερμοκρασίες: -6 βαθμούς στο Κιλκίς, -4 στις Σέρρες και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής -3 στα Γιαννιτσά. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Καϊμάκτσαλαν όπου ο υδράργυρος τις πρωινές ώρες έπεσε στους -14 βαθμούς Κελσίου.

Θερμοκρασίες υπό το μηδέν επικρατούν και στη Δυτική Μακεδονία. Στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα το θερμόμετρο το πρωί έπεσε στους -7 βαθμούς Κελσίου. Αισθητό είναι το κρύο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στο Νευροκόπι Δράμας ο υδράργυρος έδειξε -12 βαθμούς Κελσίου, στην Ορεστιάδα -11, ενώ στο Διδυμότειχο -9 και στους Μεταξάδες Έβρου -8.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι δήμαρχοι Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός και Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, η κατάσταση σιγά-σιγά εξομαλύνεται. Τα μοναδικά μηχανήματα που παραμένουν στους δρόμους είναι οι αλατιέρες, καθώς η παγωνιά έχει μετατρέψει αρκετά σημεία των δρόμων εντός των πόλεων του Σουφλίου, του Διδυμοτείχου αλλά και των οικισμών σε «γυαλί», παρουσιάζοντας μεγάλη ολισθηρότητα.

Η κίνηση στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Έβρου διεξάγεται κανονικά αλλά μετά προσοχής δεδομένου ότι παρά τις συνεχείς προσπάθειες καθαρισμού, ενδέχεται να υπάρχουν σημεία όπου το οδόστρωμα είναι γλιστερό.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων την Παρασκευή, ο δήμαρχος Σουφλίου εκτιμά πως εφ′ όσον υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας και οι δρόμοι μετά και τη σημερινή ρίψη αλατιού είναι απολύτως ασφαλείς, οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων μετά τις τέσσερις ημέρες εναπόκειται πλέον στην Περιφέρεια και όχι στους Δήμους.

Ο καιρός έχει διπλό πρόσωπο σήμερα, καθώς σε άλλα σημεία θα υπάρχουν λιακάδες και αλλού θα συνεχιστούν τα χιόνια και το πολύ κρύο.

Ο καιρός για σήμερα Πέμπτη σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών η χιονόνερου και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασια: από -6 (μείον 6) έως 7 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια, όπου από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς. Από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στο Ιόνιο τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 5 έως 15 και στην Ήπειρο από -5 (μείον 5) έως 4 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέχρι 4 μποφόρ . Θερμοκρασια: από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στην Κρήτη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα βόρεια. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν στα βόρεια σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από 5 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασια: από -2 (μείον 2) έως 6 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 02-03-2018

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια με σποραδικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα ενώ στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα πελάγη 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε άνοδο. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα Βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...