ΗΠΑ

Ο Τραμπ απολύει σωρηδόν - Έδιωξε και έμπιστο συνεργάτη του!

Ούτε το σακάκι του δεν πρόλαβε να βάλει χτες ένας έμπιστος συνεργάτης του Τραμπ που είδε κι αυτός την έξοδο από τον Λευκό Οίκο Η  αποπομπή του Tζoν ΜακΈντι επισκιάστηκε χτες από την απόλυση του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον μέσω Τwitter.

Οι αποχωρήσεις, οι παραιτήσεις και οι καθαιρέσεις στελεχών της κυβέρνησης Τραμπ πέφτουν ...βροχή. Από την ορκωμοσία του του Τραμπ τον Ιανουάριο έως την 7η Μαρτίου, σχεδόν τα μισά στελέχη του είδαν την... έξοδο. Έρευνα του Brookings Institution, κατέληξε στο συμπέρασμα πως, μέχρι την 7η Μαρτίου το ποσοστό τους έφθασε το 43%.

Τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε την παραίτησή της η νεαρή διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Χόουπ Χιξ, η οποία φέρεται να συνδεόταν πολύ στενά με τον Τραμπ. Την 6η Μαρτίου ανακοίνωσε την παραίτησή του ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Γκάρι Κον, ο οποίος είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου να επιβληθούν υψηλοί δασμοί στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο.

Γιατί αποχώρησε ο στενός συνεργάτης του Τραμπ ΜακΕντι


Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η αποπομπή του συνεργάτη του Αμερικανού προέδρου έγινε καθώς διενεργείται σε βάρος του έρευνα από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για σοβαρά οικονομικά αδικήματα.

H εφημερίδα «Wall Steet Journal» γράφει ότι Τζον ΜακΕντι αποχώρησε χτες από τον Λευκό Οίκο χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση των κατηγοριών που τον βαρύνουν. Το περίεργο όμως είναι πως, ο ΜακΕντι, ο οποίος εργάστηκε στη εκστρατεία του Τραμπ το 2016 και ήταν προσωπικό βοηθός του, προσελήφθη ήδη από την εκστρατεία του για την επανεκλογή του Αμερικανού προέδρου.

Λίγες ώρες μετά την είδηση της αποπομπής του ΜακΈντι, η εκστρατεία για την  επανεκλογή του Τραμπ δημοσίευσε μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται η πρόσληψη του ΜάκΕντι και μιας πρώην εκπροσώπου του Τραμπ, η Κατρίνα Πίρσον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ