Κόσμος

Ο τουρκικός στρατός κατασκευάζει στρατιωτική βάση κοντά στα ιρακινά σύνορα!

Ο τουρκικός στρατός κατασκευάζει στρατιωτική βάση στην βορειανατολική επαρχία (Ηakkari), Χακάρι, κοντά στα ιρακινά σύνορα. H βάση κατασκευάζεται στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά των μαχητών του PKK τους οποίους η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. 

Η στρατιωτική βάση εγκαθιδρύεται από τις τουρκικές δυνάμεις σε υψόμετρο 2.400 μέτρων, στην περιοχή Şemdinli της επαρχίας Hakkari κοντά στα ιρακινά σύνορα, σύμφωνα με πηγές που ζήτησαν να μην κατανομαστούν, αναφέρει το site hurriyetdailynews.com.

Oι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι 14 αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές που έχουν τοποθετηθεί από τους μαχητές του PKK καταστράφηκαν από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ πραγματοποιούνται επιδρομές για να μην περάσουν τα σύνορα οι μαχητές του PKK.

Το σχέδιο εξουδετέρωσης του PKK προχωράει

Η hurriyetdailynews.com αναφέρεται αναλυτικά στο σχέδιο εξουδετέρωσης του PKK από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
O τουρκικός στρατός "εξουδετέρωσε" 357 μαχητές στην Τουρκία και το Βόρειο Ιράκ τις τελευταίες 17 ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu.

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο “ εξουδετέρωση” ( neutralize) όταν ανάμεσα σε όσους έχουν εξουδετερωθεί υπάρχουν τόσο αιχμάλωτοι, όσο νεκροί όσο άτομα τα οποία έχουν εκδοθεί.

Στη μεγάλη λίστα των ατόμων που “εξουδετέρωσε” ο τουρκικός στρατός συμπεριλαμβάνονται και 67 άτομα τα οποία αποτελούν σημαντικές φιγούρες του PKK τονίζει το δημοσίευμα της hurriyetdailynews.com. Τα άτομα αυτά “εξουτερώθηκαν” στο Βόρεο Ιράκ και συγκεκριμένα στις περιοχές Hakurk και Kani Rash, ενώ άλλα 41 άτομα “εξουδετερώθηκαν στην Qandil, όπου οι μαχητές του PKK έχουν το κεντρικό τους γραφείο.

Παράλληλα, στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Mardin, οι δυνάμεις ασφαλείας "εξουδετέρωσαν" οκτώ μαχητές στο Nusaybin μετά από ένοπλη διασυνοριακή επίθεση από τη βόρεια Συρία.

Στο Batman στη νοτιοανατολική Τουρκία, τρεις ακόμα μαχητές "εξουδετερώθηκαν", συμπεριλαμβανομένου ενός Ιρακινού υπηκόου.
Στις επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται drones επανδρωμένα και μη επανδρωμένα και πυρομαχικά.

Σχεδόν 105.000 τεμάχια πυρομαχικών, 402 χειροβομβίδες και 1.748 κιλά εκρηκτικού υλικού χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις αυτές.
Ξεχωριστά, 324 σπηλιές και καταφύγια που χρησιμοποιήθηκαν από μαχητές του ΡΚΚ καταστράφηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Ακόμα, τουλάχιστον 1059 άτομα είναι υπό κράτηση με την υποψία ότι πραγματοποιούν τρομοκρατική προπαγάνδα για να βοηθήσουν στον αγώνα του PKK.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ