Κόσμος

Ο Πούτιν διέταξε κατάρριψη αεροπλάνου με 110 επιβάτες και γιατί ανακλήθηκε η εντολή

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, το 2014, διέταξε την κατάρριψη ενός επιβατηγού αεροσκάφους το οποίο φερόταν να μεταφέρει μια βόμβα και στόχευε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, όπως δήλωσε ο ίδιος σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την Κυριακή.

Στο δίωρο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πούτιν», ο Πούτιν είπε στον δημοσιογράφο Αντρέι Κοντράσοφ πως έλαβε μια τηλεφωνική κλήση από τους αξιωματούχους ασφαλείας που ήταν υπεύθυνοι για τους Ολυμπιακούς στις 7 Φεβρουαρίου 2014, λίγο πριν την αρχή της τελετής έναρξης.

«Μου είπαν: Ένα αεροπλάνο από την Ουκρανία με προορισμό την Κωνσταντινούπολη έχει καταληφθεί, οι αεροπειρατές απαιτούν να προσγειωθούν στο Σότσι» είπε ο Πούτιν στην ταινία.

Οι πιλότοι του Boeing 737-800 της τουρκικής Pegasus Airlines που πετούσε από το Χάρκοβο στην Κωνσταντινούπολη ανέφεραν πως ένας από τους επιβάτες είχε μια βόμβα και το αεροπλάνο έπρεπε να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στο Σότσι, είπε στην ταινία ο Κοντράσοφ.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 110 επιβάτες, ενώ στο στάδιο είχαν συγκεντρωθεί 40.000 άτομα για να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης, είπε ο δημοσιογράφος.

Ο Πούτιν είπε πως ζήτησε τη συμβουλή των αξιωματούχων ασφαλείας και του είπαν ότι το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για συζητήσεις τέτοιου είδους περιλαμβάνει κατάρριψη του αεροπλάνου. «Τους είπα: Ενεργήστε βάσει του σχεδίου» είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως λίγο μετά έφτασε στο ολυμπιακό στάδιο με τους αξιωματούχους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μετά από λίγα λεπτά ο Πούτιν έλαβε άλλη μια κλήση, όπως είπε, από την οποία πληροφορήθηκε πως ήταν λάθος συναγερμός- ο επιβάτης ήταν μεθυσμένος και το αεροπλάνο θα συνέχιζε την πτήση προς την Τουρκία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε όσα αναφέρθηκαν στην ταινία.

ΠΗΓΗ : DEFENCEPOINT

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...