Ελληνοτουρκικά

Ο Κωσταράκος αντί για αναρτήσεις στο Facebook να θέσει το θέμα των δύο στρατιωτικών στην Ε.Ε

Ο Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και τώρα Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, για το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο απ’ τους Τούρκους και την περιπέτεια τους που συνεχίζεται.

Έγραψε λοιπόν ότι: «Όλες μας οι σκέψεις και όλες μας οι προσπάθειες πρέπει τώρα να συγκεντρώνονται στην υποστήριξη των δυο παιδιών μας που δοκιμάζονται στις Τουρκικές φυλακές. Δεν πρέπει να τους εγκαταλείψουμε».

Κι επειδή από την εποχή που ήταν αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει άριστες σχέσεις με όλους σχεδόν τους δημοσιογράφους, προβλήθηκε έντονα χθες η συγκεκριμένη τοποθέτηση του. Μάλιστα κάποιοι τόνιζαν ότι η φράση: «Δεν πρέπει να τους εγκαταλείψουμε», μπορεί να σημαίνει πολλά.

Τίποτα απολύτως δεν σημαίνει, αν ο Στρατηγός Κωσταράκος, που έχει πολύ σημαντικό πόστο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θέσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και την απαράδεκτη τακτική της Τουρκίας. Γιατί η Ελλάδα είναι χώρα της Ε.Ε και τα σύνορα της στον Έβρο είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Αντί λοιπόν για αναρτήσεις στο Facebook, προκειμένου με την κατάλληλη προβολή απ’ τα φιλικά του ΜΜΕ να κερδίσει τις εντυπώσεις, Στρατηγέ χρειάζονται συγκεκριμένες πράξεις και κινήσεις.

Η Τουρκία δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ πρέπει να ενεργήσει προς κάθε κατεύθυνση και με το κύρος του αξιώματός του να ασκήσει έντονη πίεση προς τον Τούρκο Γενικό Επιτελάρχη Στρατηγό Ακάρ για την απελευθέρωση δύο στρατιωτών μέλους κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι και δεν αλλάζουν σε τίποτα το γεγονός ότι ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, παραμένουν έγκλειστοι και αιχμάλωτοι στις φυλακξές της Αδριανούπολης.

Καθαρά και ξάστερα.

Πηγή: evros-news.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ