Καιρός

Ο καιρός του επόμενου τριημέρου: Μεταβολή του καιρου από Τετάρτη βράδυ

Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 7-9/3/2018

Ήπιος αναμένεται ο καιρός το επόμενο τριήμερο στη χώρα μας σύμφωνα με το northmeteo.gr, με κάποις βροχές αρχικά ασθενούς χαρακτήρα σε Ήπειρο, δυτική Στερεά και βόρειο Ιόνιο, οι οποίες προς το βράδυ της Τετάρτης θα ενταθούν και θα επεκταθούν σχεδόν σε όλα τα δυτικά και τη δυτική Μακεδονία. Μέσα στην Πέμπτη τα φαινόμενα θα επεκτείνοται σε Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο. Θα πρέπει να ονιστεί ότι ενδέχεται να εκδηλωθούν καταιγίδες τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια, αλλά και στο Θρακικό πέλαγος προς τις προμεσημβρινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρόιως στην Πίνδο αρχικά άνω των 1600-1700μ και σταδιακά μέσα στην Πέμπτη ανω των 1300-1500μ. Νεφώσεις με πιθανά διαστήματα ηλιφάνειας αναμένονται σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο και Κυκλάδες. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από τα δυτικά και από το απόγευμα της Πέμπτης ως προς τα φαινόμενα. Ουσιαστική βελτίωση αναμένεται προς το μεσημέρι της Παρασκευής με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Άνεμοι: αρχικά από δυτικές διευθύνσειςέως 5-6 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίο θα ενισχυθούν την Πέμπτη σε 6-7 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Ωστόσο, από το απόγευμα της Πέμπτης θα στραφούν σε πιο βορειοδυτικούς με τάση εξασθένησης, σημαντικής μέσα στην Παρασκευή.

Θερμοκρασία: την Τετάρτη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από 7°C έως 20°C και στα νοτιότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα από 11°C 21-22°C (κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι χαμηλότερες μέγιστες θα σημειωθούν στα δυτικά έως 17°C. Μικρή πτώση κατά 2-3°C μέσα στην Πέμπτη στα ανατολικά ηπειρωτικά. Αμετάβλητη θα παραμείνει την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ