Πολιτική

Ονομαστική ψηφοφορία για ταξί και Uber ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΣYΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις ρυθμίσεις που υπάρχουν στο νομοσχέδιο του Χρήστου  Σπίρτζη για τα ταξί.

Σε μία πολιτική κίνηση για να «στριμωχθεί» κοινοβουλευτικά η Νέα Δημοκρατία προχωρήσει ο ΣYΡΙΖΑ καθώς 23 βουλευτές του κατέθεσαν αίτηση για να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στα τέσσερα άρθρα του  νομοσχεδίου του Χρήστου  Σπίρτζη που αφορούν  την beat και την Uber.

Όταν ο υπουργός ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την κίνηση των βουλευτών του ΣYΡΙΖΑ την χαρακτήρισε θετική

«Είναι θετική η πρόταση των βουλευτών του ΣYΡΙΖΑ διότι, εδώ ζούμε τον παραλογισμό της επικοινωνιακής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατική Συμπαράταξης. Ενώ φτιάξανε ένα πλαίσιο με γκρίζες και μαύρες ζώνες για να υπάρχει η Uber και η Beat με όλη την παραβατική τους συμπεριφορά ξαφνικά έχουν γίνει Ουμπερομάχοι  είναι να τρελαίνεσαι. Αυτοι  που έφτιαξαν το πλαίσιο για να μην ελέγχονται οι συγκεκριμένες πλατφόρμες είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και δεν μπορεί ξαφνικά να παρουσιάζονται ως Ουμπερομαχοι  όταν λίγους μήνες πριν πριν βγει η  απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στήριζαν την Uber.
Πρέπει να πάρουν όλοι ξεκάθαρη θέση την πιστεύουν και τι όχι».

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει τα τέσσερα συγκεκριμένα άρθρα και μάλιστα για τα άρθρα που κοινοβουλευτικά στελέχη της ανέφεραν ότι οι  ρυθμίσεις Σπίρτζη την ευνοούν παρά την βλάπτουν αφού μειώνουν την κατώτατη  διάρκεια χρονικής μίσθωσης από τις 6 στις 3  ώρες κάνοντας έτσι ακόμα πιο εύκολη  την απόσπαση μεταφορικού έργου από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Όταν ο κ. Σπίρτζης ρωτήθηκε από το Iefimerida πως σχολιάζει την στάση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει  τα συγκεκριμένα τέσσερα άρθρα χαρακτήρισε αυτή την κίνηση ως υπέροχη και ως δικαίωση των τοποθετήσεων του.

«Είναι υπέροχο και δικαιώνεται αυτό που είπα και πριν ,αυτά που λένε με αυτά που πράττουν είναι σε πλήρη αντίθεση. Εάν καταψηφίσουν τα τέσσερα άρθρα καταλαβαίνετε κι εσείς όχι μόνο δεν είναι Ουμπερομάχοι  αλλά είναι  σκληροί  υποστηρικτές όλης αυτής της παραβατική συμπεριφοράς και της  γκρίζας  συμπεριφοράς και τακτικής  που τα τελευταία χρόνια υπάρχει».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ