Πολιτική

Ολοι πλέον το ψελλίζουν - «Βόμβα» Κουτσούμπα: Σοβαρός ο κίνδυνος άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας

Την έντονη ανησυχία του για τον κίνδυνο άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφ. «Έθνος της Κυριακής» ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατηγορεί την κυβέρνηση για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού και συγκάλυψης καθώς «πίσω από τα περί «εσωτερικής κατανάλωσης» του Ερντογάν, που λένε τα κυβερνητικά στελέχη, βρίσκεται η προσπάθεια της τουρκικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει τη θέση της, σε αντιπαράθεση με την ελληνική αστική τάξη σε μια περιοχή που έχουν βγει τα μαχαίρια ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Κίνα, η Ρωσία και άλλες».

Απαντώντας δε σε όσους «αναμασούν τη γνωστή «καραμέλα» ότι «η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ασφάλειας»», υπενθυμίζει ότι «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν χαράξει δυο και τρεις φορές με το αίμα των λαών, τα σύνορα στην περιοχή από τη δεκαετία του ΄90 και μετά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές