Κόσμος

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να «κουνήσουν μαντήλι» στην συμμαχία: «Η Ρωσία είναι καλύτερος σύμμαχος από τις ΗΠΑ, η ιδέα του ΝΑΤΟ έχει πεθάνει!» - Βίντεο


Bόμβες έριξε πριν από λίγο ο στενός σύμβουλος του Ρ. Τ. Ερντογάν Γιγκίτ Μπουλούτ. Μπορεί για πολλούς να είναι μια γραφική φιγούρα ο εν λόγω κύριος, θα συμφωνήσουμε σε αυτό, όμως πρόκειται για το δεξί χερί του Προέδρου της Τουρκίας.

Οι σημερινές του δηλώσεις αντικατοπτρίζουν αυτό που έρχεται στην ευρύτερη περιοχής Ανατολικής Μεσογείου και της Μ. Ανατολής ευρύτερα.

Ετσι λοιπόν, δήλωσε πως πλέον η Ρωσία είναι ο σημαντικότερος στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας από τις ΗΠΑ και ισχυρίστηκε πως η ιδέα του ΝΑΤΟ πλέον έχει πεθάνει και ότι η ισορροπία εξουσίας στη Μ. Ανατολή ελέγχεται από την Ρωσία. 

Δείτε το βίντεο:
https://twitter.com/abdbozkurt/status/976380624658460672?ref_src=twsrc%5Etfw

Όλα δείχνουν ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να «κουνήσουν μαντήλι» στην συμμαχία λόγω διαφορετικής γεωστρατηγικής αντίληψης σε συνδυασμό με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. To ερώτημα είναι, μήπως τους συμφέρει να φύγουν για να επιτεθούν στην Ελλάδα; Διότι πόλεμος μεταξύ των δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ, απαγορεύεται.

Κάποιος πρέπει να βγει από την Ατλαντική Συμμαχία.

Και εδώ φαίνεται πως κάποιος τους έχει τάξει πολλά και έχει «φουσκώσει» τα μυαλά του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Είναι κατανοητό, πως η Άγκυρα θέλει να επιβάλει το δικό της σχέδιο για την δημιουργία μιας ιδιότυπης νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας με το ΝΑΤΟ να μην έχει πλέον λόγο στις τουρκικές επιδιώξεις και σχέδια όπως πριν.

Αυτό δεν πρόκειται και δεν θα λάβει χώρα στην Τουρκία με τις ευλογίες της Ουάσιγκτον γι αυτό και έχει ξεκινήσει η διαδικασία «εξόδου» από την συμμαχία με όποιο κόστος.

Το ΝΑΤΟ θα αφήσει την Τουρκία να φύγει όμως να αποχωρήσει από το βορειοατλαντικό σύμφωνο ;

Μπορεί κανείς να υποθέσει όμως ότι έχουμε πλέον de facto, Άγκυρα και Ουάσινγκτον σε αντίθετα στρατόπεδα σε μεγάλο βαθμό λόγω της γεωπολιτικής ανάμειξης των ΗΠΑ στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, μόλις χθες ανακοίνωσε πως μέσα στο έτος ξεκινά η κατασκευή του πρώτου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση πυρηνικών καυσίμων. Τα εγκαίνια της κατασκευής θα τελεστούν τον Απρίλιο, μαζί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η Ρωσική εταιρεία Rosatom έιναι αυτή που θα κατασκευάσει το εργοστάσιο.

Το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου θα έχει τέσσερεις αντιδραστήρες συνολικής ισχύος 4.800 MW, θα παράγει ετησίως 35 δισεκατομμύρια kWh, θα κοστίσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια και θα είναι πλήρως έτοιμο το 2026.

Το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στην Σινώπη. Θα κατασκευαστεί από Γαλλο-Ιαπωνική κοινοπραξία και θα είναι ισχύος 4.480MW.

Επίσης, ο Τούρκος Πρόεδρος απευθύνθηκε στις ΗΠΑ, θυμίζοντας πως έστειλαν 5.000 φορτία όπλων με φορτηγά στους Κούρδους της Συρίας, λέγοντας:

«Εάν είμαστε στρατηγικοί εταίροι, θα μας σέβεστε. […] Προσπαθήσατε να μας εξαπατήσετε. Θέλαμε να αγοράσουμε όπλα από εσάς (ΗΠΑ). Δεν μας δώσατε. Αλλά δώσατε δωρεάν όπλα και πυρομαχικά στους τρομοκράτες. Τι είδους συνεργασία είναι αυτή; Τώρα καταστρέφουμε όλες τις αποθήκες με αυτά τα όπλα. Όλα τα πυρομαχικά θα πέσουν στα χέρια μας».

Την ίδια στιγμή χθες, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, οι ΗΠΑ εξέδωσαν προειδοποίηση προς την Αγκυρα, ότι οι αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Μανμπίτζ της Συρίας, δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από εκεί.

Μετά από δύο μήνες στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο στρατός της Τουρκίας ανακοίνωσε την Κυριακή, πως έθεσε υπό τον πλήρη έλεγχό του την πόλη Αφρίν στη Συρία, εκδιώκοντας τους Κούρδους που την κατείχαν, τους οποίους θεωρεί τρομοκράτες.

Σε ομιλία του, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ είπε ότι οι ΗΠΑ δεν δραστηριοποιούνται στο Αφρίν αλλά διαθέτουν στρατεύματα στη Μανμπίτζ, τα οποία δεν θα φύγουν αλλά παράλληλα θα λάβουν και μέτρα προστασίας. Εστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία δηλαδή.

Τί έρχεται λοιπόν στην περιοχή μας και τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα; Σύντομα θα λάβουμε τις απαντήσεις!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...