Ελληνοτουρκικά

Οι Τούρκοι εκτελούσαν διαταγές, ενώ οι δικές μας υπηρεσίες κοιμόντουσαν!

Ώστε οι δύο έλληνες στρατιωτικοί έχασαν το μονοπάτι και μπήκαν στο τουρκικό έδαφος. Και αφού μπήκαν σε τουρκικό έδαφος ήταν φυσικό να συλληφθούν από τουρκική περίπολο, να αφοπλιστούν και να μεταφερθούν, υπό τις κάμερες Τούρκων δημοσιογράφων, σερνάμενοι, στον εισαγγελέα της Αδριανούπολης. Πόσο θέλετε για να αγοράσουμε το σανό που μας πουλάτε;

Το μόνο σίγουρο στην υπόθεση είναι ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν πιάστηκαν υπό τις κανονικές, καθημερινές συνθήκες. Γιατί στις κανονικές καθημερινές συνθήκες, πάρα πολύ συχνά, εδώ και χρόνια, Έλληνες και Τούρκοι μπαίνουν ως περίπολα το ένα στο έδαφος του άλλου και το πολύ- πολύ να ανταλλάξουν τσιγάρα. Αυτό το ξέρει καθένας που έχει υπηρετήσει στον Έβρο, αλλά και καθένας από τους κατοίκους των γύρω περιοχών που συχνωτίζεται με στρατιωτικούς.

Στην ακραία περίπτωση διείσδυσης πέρα από τα λίγα μέτρα των όχθων του Έβρου ή του Αρδα, οι ταξίαρχοι των δύο μονάδων που φυλάνε τα σύνορα έστελναν πίσω τον «χαμένο» μετά από τηλεφωνική συνεννόηση. Απλά και αθόρυβα.

Επομένως, ακόμα και αν οι δύο Έλληνες μπήκαν σε τουρκικό έδαφος και έπεσαν πάνω σε τουρκική περίπολο, η συμπεριφορά της τουρκικής περιπόλου είναι σαφής: Η περίοδος του χαβαλέ της ελληνοτουρκικής «φιλίας» έχει περάσει και οι εντολές τους είναι να αντιμετωπίζουν τον ελληνικό στρατό ως εχθρό. Ούτε καν ως σύμμαχο στο ΝΑΤΟ! Ως εχθρό.

Στην πιθανότερη περίπτωση, και επειδή η χαλαρότητα των περιπόλων ήταν καθημερινότητα, οι εντολές ήταν να συλληφθεί η πρώτη ελληνική που θα περνούσε τα σύνορα. Για όμηρος σε ένα παζάρι με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται από την πράξη. Δεν είναι θεωρία. Και αποδεικνύεται και κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό: Ότι, ενώ η τουρκική στάση είναι πλέον αυτή, και μάλιστα με διαταγές, η ελληνική πλευρά δεν έχει πάρει χαμπάρι! Και το αποδεικνύει με τη χαλαρότητα που κινήθηκαν ο λοχίας και ο υπολοχαγός, χωρίς ιδιαίτερη προφύλαξη μήπως διαβούν τον Ρουβίκωνα!

Το αποδεικνύει επίσης και η χαζοχαρούμενη χαλαρότητα, με την οποία αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση, βλέποντας μπροστά στα μάτια της να σέρνονται σαν εγκληματίες δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που φορούσαν τα στρατιωτικά τους ρούχα, το εθνόσημο και τα διακριτικά του βαθμού τους. Σε πλάνα τραβηγμένα επίτηδες από Τούρκους δημοσιογράφους, που είχαν ειδοποιηθεί από τις τουρκικές στρατιωτικές Αρχές!

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η ελληνική αντικατασκοπεία και οι υπηρεσίες του στρατού κοιμούνται. Και κοιμούνται γιατί δεν έχουν πάρει χαμπάρι την αλλαγή των τουρκικών διαταγών στις συνοριακές μονάδες.

Η τουρκική περίπολος δεν τρελάθηκε ξαφνικά σε μία μέρα και έπιασε τους δύο Έλληνες! Ακολούθησε διαταγές. Έτσι λειτουργεί ο στρατός. Ο σοβαρός, όχι ο χαβαλές.

defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ