Ελληνοτουρκικά

Οι Τούρκοι γκριζάρουν χερσαίο έδαφος: Το αιματηρό σενάριο που φέρνει τις δυο χώρες στον προθάλαμο πολεμικής αναμέτρησης

Η Ελλάδα σε ημιεμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία και οι δικοί μας ψάχνουν να βρουν τρόπο να αποφύγουν την σύγκρουση. Από πότε πεζός περίπολος με υπολοχαγό και λοχία; Ούτε αυτοκίνητο υπήρξε, ούτε σήμα GPS. Αν υπάρχει ας βγουν να το δείξουν. Κανονικά από το φυλάκιο τους βούτηξαν.

Οι δυο χώρες βρίσκονται πλέον στον προθάλαμο μιας πλήρους κλίμακας πολεμικής αναμέτρησης μεταξύ τους.

Έχουμε αντιληφθεί τι σημαίνει η σύλληψη και η αιχμαλώτιση Ελλήνων στρατιωτικών; Έχουμε αντιληφθεί ότι συνέβη ένα σοβαρό στρατιωτικό επεισόδιο και χάσαμε δύο Έλληνες στρατιωτικούς;

Η πορεία των δύο στρατιωτικών μας-αν ήταν περίπολος- που συνελήφθησαν από Τούρκους, σύμφωνα με όσα προβλέπονται είναι καταγεγραμμένη από GPS.

Υπάρχει αυτό το στίγμα του GPS;

Γιατί αν δεν υπάρχει τότε πάμε στο σενάριo αυτό που θέλει τον αξιωματικό και τον υπαξιωματικό μας να μην ήταν περίπολο, αλλά Αρχιφύλακας και Υπαρχιφύλακας φυλακίου στις Καστανιές και από κει και πέρα περνάμε στο χειρότερο σενάριο να ακινητοποίησαν ολόκληρο το φυλάκιο...

Τα υπόλοιπα δεν θέλουμε καν να τα σκεφτόμαστε.

Να δείξουν άμεσα το σήμα GPS και μετά να δικαιολογήσουν γιατί είπαν ότι η αιχμαλώτιση έγινε εντός τουρκικού εδάφους. Που δεν ισχύει.

Υπήρχε αυτοκίνητο της περιπόλου; Κάτι μας λέει πως όχι...

Η όλη κίνηση των Τούρκων ήταν και προμελετημένη και προσχεδιασμένη μεταφέροντας εμπειροπόλεμες δυνάμεις από τη ΝΑ Τουρκία...

Ηδη επιβεβαιώνεται η δράση πολυάριθμης τουρκικής ομάδας.

Οι Τούρκοι γκριζάρουν καθαρά χερσαίο έδαφος. Πρόκειται για ένα πολεμικό μεθοριακό επεισόδιο πολύ καλά μελετημένο και στοχευμένο.

Γι αυτό είχαν και έχουν πολεμικό συναγερμό στις δικές τους μονάδες στην Ανδριανούπολη και όχι μόνο.

Οι Τούρκοι έκαναν ότι ακριβώς έπραξαν και στα Ίμια.

Αυτός ήταν ο στόχος τους εξαρχής.

Ούτε ανταλλαγή με τους 8, ούτε κάτι άλλο.

Αλλωστε πως θα μας σύρουν στην αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης;

Και οι δικοί μας ανέφεραν εξαρχής ότι εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος αιφνιδιάζοντας ακόμη και τους Τούρκους!

Αιφνιδιάστηκαν όταν επί 24 ώρες το ΥΠΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ δεν είχε διαρρεύσει το παραμικρό...

Οσο αφορά την υγεία τους, οι Ελληνες στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν για ιατρικό έλεγχο και μετά στις φυλακές της Αδριανούπολης…

Άντε Σάββατο είναι, να δούμε πόσα ζώα ¨δικά μας¨ θα πάνε να ψωνίσουν από εκεί…

https://www.youtube.com/watch?v=yIlYznKWbF4

Το άγχος και ο πανικός της Κυβέρνησης είναι έκδηλος. Μίλησαν για "απολύτως τυπικό" θέμα το οποίο όχι απλά δεν λύθηκε αλλά δεν ξέρουμε πότε και αν θα λυθεί.

Οσο αφορά την διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, ας απελευθερώσουν πρώτα τους δικούς τους που τους κρατούν ακόμη στην Τουρκία και μετά μας βοηθάνε.

Κυβέρνηση: Είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα

Γιατί όμως δεν λύθηκε σε τοπικό επίπεδο;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, επιβεβαίωσε ότι οι Τούρκοι θα οδηγήσουν σε δίκη τους δύο Έλληνες για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους, είπε ότι το όλο θέμα «προέκυψε από ένα λάθος τους εξαιτίας καιρικών συνθηκών. Είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα, είναι δίκη για παράνομη είσοδο στη χώρα και θα απελαθούν».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι «οι δύο Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται από τις τουρκικές Αρχές. Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές Αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο κ. Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο ομόλογο του, κ. Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο ελλήνων στη χώρα μας».

Σχολιάζοντας «διαρροές» περί ανταλλαγής των δυο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι πρόκειται για συνομωσιολογικά σενάρια, τα οποία δεν είναι άξια σχολιασμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ