Κόσμος

Οι προκλήσεις αυξάνουν τις δαπάνες!-Η Τουρκία θα δαπανά το 2024 ετησίως 22 δισ. δολ για την άμυνά της

Η Τουρκία στοχεύει να πετύχει τη διάθεση του 2% του ΑΕΠ για αμυντικούς σκοπούς το 2024, αναφέρουν πηγές του τουρκικού υπουργείο Αμυνας. Που σημαίνει με σημερινές τιμές 22 δισ. δολ. δαπάνη ετησίως!

Σήμερα η δαπάνη "περιορίζεται" στα 16 δισ. δολ. ετησίως

Στο τέλος του 2018 αυτό θα έχουν πετύχει η Εσθονία, η Ελλάδα (η Ελλάδα το έχει ήδη αλλά λόγω χαμηλού ΑΕΠ αυτά είναι 3,9 δισ ετησίως), η Λετονία, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία δαπανά 1,54%. Επειδή όμως το ΑΕΠ της χώρας είναι υψηλό, τα χρήματα που δαπανά η Άγκυρα για την άμυνα σε απόλυτες τιμές είναι από τα περισσότερα στο ΝΑΤΟ.

Όπως τονίζει ανώνυμος ξένος διπλωμάτης στην εφημερίδα, ο στόχος του 2% θα επιτευχθεί νωρίτερα χάρη στην προμήθεια των Α/Α συστημάτων S-400.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...