Εθνικά θέματα

Οι Έλληνες της Μαριούπολης τίμησαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (εικόνες)

Γιορτινή και πατριωτική ήταν η ατμόσφαιρα στην αίθουσα τελετών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης,
η οποία την Πέμπτη φιλοξένησε την εκδήλωση για τον εορτασμό της 197ης επετείου από την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Η τελετή για την 25η Μαρτίου ήταν και φέτος σημείο αναφοράς για τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους στην ευρύτερη περιοχής της Αζοφικής, όπως επισημαίνει το pontos-news.
Για τις ανάγκες της εκδήλωσης ένωσαν τις δυνάμεις τους το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων της Ουκρανίας, το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης και ο Ελληνικός Σύλλογος της Μαριούπολης. Κοινό σημείο στις ομιλίες ήταν το γεγονός ότι η 25η Μαρτίου σηματοδοτεί μια νέα αρχή, και ότι είναι ημερομηνία-σταθμός στην ελληνική ιστορία, ένα «σύμβολο» εθνικής αναγέννησης.

Στο μήνυμά του, το οποίο διάβασε η γενική πρόξενος Ελένη Γεωργοπούλου, ο πρέσβης Γιώργος Πουκαμισάς κάλεσε τους Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία να στρέψουν το νου τους στην Ελλάδα και να αναρωτηθούν τι μπορούν να κάνουν εκείνοι για την πατρίδα.

Η εορταστική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό, χορευτικό και θεατρικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από μέλη οργανώσεων από τα ελληνικά χωριά της Μαριούπολης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ