Εκκλησία

Οικουμενιστικός βομβαρδισμός από Φανάρι, Μόσχα και Βατικανό! Με λεφτά του Πάπα φτιάχνεται Ορθόδοξος ναός, τι είναι η «ενότητα στην θεραπεία» αλλά και η πολιτιστική ενότητα

Του Μάνωλη Κείου

Πριν από ενάμισι μήνα γράφαμε πως ο Οικουμενισμός ακονίζει τα νύχια του για το 2018 και αναμένονται πολλαπλές προκλήσεις.

Μέσα σε λίγες ημέρες αλιεύοντας μικρές ή μεγαλύτερες ειδήσεις διαπιστώσαμε ένα πραγματικό οικουμενιστικό βομβαρδισμό.

Καταρχάς στο πλαίσιο της επισήμου επισκέψεώς του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αυστρία ενημερωθήκαμε πως χτίζεται Ορθόδοξος ναός με χρήματα του Βατικανού!

Σε εκδήλωση που μίλησαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος, ο εκπρόσωπος του τμήματος Εκκλησιών της Καγκελαρίας κ. Oliver Henhapel και ο Δρ. Anton Stifter, εκ μέρους της Αυστριακής πολιτείας, ο γνωστός πλέον και μη εξαιρετέος Καρδινάλιος Kurt Koch μετέφερε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου, ο οποίος προσέφερε το πόσο των 100.000€ για την ανέγερση της πρώτης ορθόδοξης Ιεράς Μονής στην Αυστρία!

Παράλληλα, στην αντίπερα όχθη και η Μόσχα συνεχίζει τον εναγκαλισμό με το Βατικανό. Με την αντιπροσωπεία της Ιταλικής επαρχίας του Τρέντο είχε συνάντηση στις 27 Φεβρουαρίου ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος στην Πατριαρχική και Συνοδική κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ Μόσχας.

Στη συνάντηση αυτή δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην “ εντατικοποίηση των επαφών στον τομέα Πολιτισμού μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κατόπιν συναντήσεως αυτού με τον Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο στην Αβάν το έτος 2016”.

Επίσης στην ίδια συνάντηση ο Πατριάρχης Κύριλλος υπενθύμισε ότι πολύ σημαντική είναι η ειρηνευτική αποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία συμβάλλει στη συμφιλίωση των ανθρώπων. «Οι Εκκλησίες σήμερα πρέπει να συνεργασθούμε για το καλό της ειρήνης και δικαιοσύνης» είπε....

Ο Επίτιμος Μητροπολίτης της Αρχιεπισκοπής Τρέντο μονσενιόρ Luigi Bressan απευθυνόμενος στον Πατριάρχη Κύριλλο τον ευχαρίστησε για τη δυνατότητα της συναντήσεως και εξέφρασε τη χαρά για την αναγέννηση της πίστεως στη Ρωσική κοινωνία, κάτι που εκδηλώθηκε ειδικότερα δε με την ευλάβεια έναντι των λειψάνων του Αγίου Νικολάου κατά τη φιλοξενία τους στη Ρωσία τον περασμένο χειμώνα.

Όσον αφορά το διάλογο στο Τρέντο, στον οποίο αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας, ο μονσενιόρ Luigi Bressan σημείωσε: «Χάρις στις συναντήσεις 1975 ανακαλύψαμε την αγιογραφία, η οποία ἐν πολλοῖς ήταν λησμονημένη. Ενώ τώρα έχουμε τους δικούς μας αγιογράφους, που ζωγραφίζουν εικόνες και μέσα από την επαφή με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας προωθούμε την τέχνη αυτή».

Ο Επίτιμος Μητροπολίτης του Τρέντο ακόμη υπογράμμισε τις χριστιανικές αξίες, τις αξίες της οικογένειας στη σπουδαιότητα των οποίων αναφέρθηκε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος της επαρχίας του Τρέντο ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας για την ευλογία του να φιλοξενηθεί η έκθεση των Ιταλικών Χριστουγεννιατικών Φατνών στο χώρο του Ιερού Ναού Σωτήρος Χριστού Μόσχας. «Φρονώ ότι η έκθεση ήταν μια λαμπρή εκδήλωση, η οποία προβάλλει τη σημασία του διαλόγου μεταξύ των δύο Εκκλησιών και δύο λαών», ανέφερε ο κ. Ugo Rossi.

Ενότητα στην θεραπεία

Μετά λοιπόν την ενότητα για τα δεινά των διωκόμενων Χριστιανών, την πολιτιστική ενότητα, αλλά και άλλες “ενότητες” όπως του Αγίου Πνεύματος που έχει επικαλεστεί ο Πάπας κατά καιρούς, τώρα έχουμε και την ενότητα στην θεραπεία.

Το Βατικανό αναμένεται να φιλοξενήσει τη διάσκεψη υγειονομικής περίθαλψης «Unite to Cure».

Συγκεκριμένα το Πνευματικό Συμβούλιο Πολιτισμού θα φιλοξενήσει διεθνή διάσκεψη για την υγειονομική περίθαλψη «Unite to Cure: A Global Health Initiative» στις 26-28 Απριλίου 2018 στο Aula Nuova del Sinodo.

"Πρόκειται για ένα από τα πιο μοναδικά γεγονότα στον κόσμο της υγειονομικής περίθαλψης. Είναι ένα «Νταβός για την υγειονομική περίθαλψη»”, δήλωσε ο Δρ Ρόμπιν Σμιθ, Πρόεδρος του Ιδρύματος The Cura. "Συνενώνοντας τους εμπλεκόμενους φορείς και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε αυτό το μοναδικό και εμπνευσμένο περιβάλλον και συμπεριλαμβάνοντας τις φωνές των ασθενών, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τρόπους για να επηρεάσουμε την ανθρώπινη υγεία παγκοσμίως"πρόσθεσε.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα The Cura, το Ίδρυμα Stem for Life και το STOQ (Science, Theology και Ontological Quest). Η εκδήλωση αναμένεται να συγκεντρώσει τους κορυφαίους επιστήμονες, ιατρούς, ασθενείς, αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της διεθνούς φιλανθρωπίας.

Ο Καρδινάλιος Gianfranco Ravasi, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για τον Πολιτισμό, δήλωσε: "Αυτό το γεγονός βοηθάει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο ότι με την ανταλλαγή γνώσεων, τη συνεργασία και την κατανόηση διαφορετικών απόψεων μπορούμε να προωθήσουμε την ανθρώπινη υγεία και να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας με έναν ηθικά βιώσιμο τρόπο, διατηρώντας την ανθρωπότητα, τον πολιτισμό και την κοινωνία ».

Μένει να δούμε τι άλλες μεθόδους θα επεξεργαστεί ο οικουμενισμός για να γίνει βίωμα στην απανταχού Χριστιανοσύνη....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ