Στρατός Ξηράς

Οθωνοί και Ερεικούσσα ζητούν στρατιωτικό φυλάκιο και παρατηρητήριο

Οι κάτοικοι των δύο ακριτικών νησιών, που βρίσκονται στο βορειοδυτικότερο σημείο της ελληνικής επικράτειας και ακριβώς απέναντι από την Αλβανία, ζήτησαν από τον αρχηγό του ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, που τους επισκέφθηκε νωρίς το μεσημέρι και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους, στρατιωτικό φυλάκιο στους Οθωνούς και παρατηρητήριο στην Ερεικούσσα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στους Οθωνούς, τον αρχηγό του ΓΕΣ, τον υποδέχθηκε η αντιδήμαρχος Κέρκυρας, Θεονύμφη-Αθανασία (Νόνη) Μάστορα. Στις δηλώσεις της στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Μάστορα επεσήμανε τη σημαντικότητα της επίσκεψης του αρχηγού του ΓΕΣ στους Οθωνούς και την ιδιαίτερη σημασία που είχε για τους ελαχίστους μόνιμους κατοίκους του ακριτικού νησιού.

«Η παρουσία του αρχηγού του ΓΕΣ αναπτέρωσε το ηθικό των κατοίκων των νησιών μας, που τον ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για την ύπαρξη του στρατιωτικού γιατρού στα νησιά και το ενδιαφέρον που έδειξε και ο ίδιος. Οι ακρίτες των νησιών μας κρατούν ζωντανή την ελληνική επικράτεια» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μάστορα.

Στην Ερεικούσσα τον Αρχηγό του ΓΕΣ τον υποδέχθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή. «Τα Διαπόντια Νησιά, είναι για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο ακρογωνιαίος βορειοδυτικός λίθος της Ελλάδας, γι' αυτό τα στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, πράττοντας έργα ανάπτυξης στην περιοχή, όπως είναι φέτος το μεγάλο έργο του λιμανιού της Ερεικούσσας. Η επίσκεψη του αρχηγού του ΓΕΣ στα νησιά μας, είναι για μας βαρύνουσας εθνικής σημασίας», ανέφερε η κ. Πανδή.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...